Dvije nove cool predstave u Zagrebu

Dvije nove cool predstave u Zagrebu

foto by Jasenko Rasol

Razlikovanja

Od nadolazećeg vikenda u prostorima Zagrebačkog plesnog centra i Teatra &TD publika će moći pogledati dvije nove zanimljive predstave. U ZPC-u će se 18. ožujka održati premijera predstave ‘Šumastikus’, dok će se 24. ožujka u Teatru &TD održati premijera plesne predstave Razlikovanja autorice i koreografkinje Irme Omerzo.

Predstava ‘Šumastikus’ Petra Cvirna i Sanje Milardović nastao je u koprodukciji Umjetničke organizacije TeatruM iz Zagreba i Zagrebačkog plesnog centra te uz suradnju sa Plesnim centrom Tala. ‘Šumastikus’ je predstava o Rozi i Drašku, dva naizgled potpuno različita djeteta, ali i karaktera, koja se zajedno nađu izgubljeni u šumi i ovise samo jedno o drugome. Povremene svađe, zajednička otkrića i pokušaji preživljavanja u prirodi prožeti čarobnim pričama lektirnih naslova kao što je Šuma Striborova, čine ovu predstavu magičnim mjestom protagonista, a time i zanimljivim i uzbudljivim doživljajem za našu publiku.

Šumastikus

Šumastikus

Šumastikus

Šumastikus

Radovi Sanje Milardović i Petra Cvirna nikad ne prođu nezapaženo o čemu svjedoče brojne nagrade koje su dobili u svojim bogatim karijerama. Predstava ‘Šumastikus’ zasigurno neće biti iznimka stoga je poželjno svoje mjesto u Zagrebačkom plesnom centru osigurati što prije. Nakon premijere, koja je u programu 18. ožujka, predstava je ponovno na rasporedu 29. ožujka. Karte po cijeni od 30 kuna moguće je rezervirati na mail blagajna@zagrebackiplesnicentar.hr ili na zagrebackiplesnicentar.hr. Osim toga, dostupne su na blagajni ZPC-a radnim danom od 16 do 20 sati te vikendom sat vremena prije predstave.

Razlikovanja

Razlikovanja

Premijera plesne predstave ‘Razlikovanja’ autorice i koreografkinje Irme Omerzo održat će se u petak, 24. ožujka u Predvorju kina SC s početkom u 20 sati. Reprizne izvedbe su 25. ožujka, 3. i 5. travnja u 20 sati.

Osnivačica umjetničke organizacije MARMOT i autorica mnogobrojnih plesnih predstava u svojem najnovijem projektu izmješta ples iz kazališnoga konteksta u prostor koji nudi njegovo drugačije tretiranje i poimanje. Plesni esej o hrpama, poslagivanju i pozicioniranju na scenu donose 4 afirmirane plesne izvođačice: Lana Hosni, Josipa Štulić, Danijela Vukadinović i Mia Zalukar. One su umjetničko iskustvo stjecale na domaćem i inozemnom plesnom terenu.

Razlikovanja

Razlikovanja

Foto: Jasnko Rasol (Razlikovanja), ZPC

Učitati još
Zatvori