Održana premijera predstave Room N°7

Održana premijera predstave Room N°7

Judita Frankovic, Andrea Solomun i Ema Janković

Judita Franković, Andrea Solomun i Ema Janković

Prošle godine u poznatom magazinu “The New Yorker” izašla je priča novinara Gaya Talesea o Geraldu Foosu, Amerikancu koji je 1966. godine kupio motel na čijim je stropovima izbušio rupe kroz koje je promatrao svoje goste punih trideset godina, svjedočeći, između ostalog, i ubojstvu koje nikada nije prijavio.

Premijera Room No.7_1

Inspirirane pričom, Dance Company &M (Andrea Solomun, Ema Janković) i glumica Judita Franković, kreirale su predstavu Room N°7 koja je proteklog vikenda premijerno odigrana u Zagrebačkom plesnom centru. Room N°7 priča je o potrebi promatranja i gledanja koja je u današnje vrijeme uistinu postala “kruh” kojim se hranimo. Predstava je satkana od niza priča, a svaka izvedba kombinacija je samo nekih. Takvom strukturom autorski je tim omogućio kontinuirano osvježavanje i produbljivanje predstave novim originalnim pričama, a autorice s vremena na vrijeme imaju plan pozivati nove goste izvođače iz redova glumaca i plesača.

Judita Franković, Andrea Solomun, Ema Janković i Envy Room

Judita Franković, Andrea Solomun, Ema Janković i Envy Room

Zanimljivost ovog projekta su svakako i kolaboratori, budući da je projekt okupio renomirane hrvatske dizajnere: dvojac Envy Room, mladog dizajnera dekonstrukcije iz modne kuće Unaesthetik i široj publici već poznatu kostimografkinju Slavicu Motušić.

Nina Mia ČikeŠ i Miran Kurspahić

Nina Mia Čikeš i Miran Kurspahić

Glazbu za projekt napisali su Aljoša Šerić i Antonija Matković Šerić iz grupe Pavel, a radi se o ulomcima iz njihovog budućeg zajedničkog projekta koji su se besprijekorno uklopili u viziju autorskog tima predstave. Koautor glazbe je violinist Marko First. Scenografiju potpisuje poznata mlada arhitektica Nina Mia Čikeš, dok su specifični vizualni identitet osmislile Dora Bilandžić i Ema Gerovac.

Nenad Korkut i Judita Franković

Nenad Korkut i Judita Franković

Još jedna zanimljivost ovog projekta je i programska knjižica koju potpisuje niz pisaca iz Hrvatske i inozemstva, a osmišljena je kao zbirka proze i poezije sa planom da se s vremenom pretvori u pravo literarno djelo. Pisci koji su pisali originalnih prvih devet priča su: Jan Cvitkovič, Anatael Garay Álvarez, Dorta Jagić, Anđelo Jurkas, Davor Lovrinić, Irena Matijašević, Aleksandra Orlić, Željka Vujaković i Marina Vujčić.

Frano Mašković

Frano Mašković

Premijeru su podržali brojne osobe iz javnog života poput Igora Barberića, Mislava Čavajde, Mirana Kurspahića, Brune Šimleše, Aleksandre Orlić, Nenada Korkuta, Lea Mujića, Frane Maškovića…

Mislav Čavajda

Mislav Čavajda

Predstava je na repertoaru Zagrebačkog plesnog centra, gdje se ujedno mogu i kupiti karte, a sljedeće izvedbe na rasporedu su 19. i 20. travnja.

Antonija Matković Šerić

Antonija Matković Šerić

Dora Kokolj

Dora Kokolj

Antonija Matković Šerić, Martina Nevistić i Slavica Motušić

Antonija Matković Šerić, Martina Nevistić i Slavica Motušić

Foto: Željka Mikulčić

Učitati još
Zatvori