Poznata predstava s Tomom Hiddlestonom u kinu Tuškanac

Poznata predstava s Tomom
Hiddlestonom u kinu Tuškanac

coriolanus 1 naslovna

Pridružujući se svjetskom obilježavanju četristo godina od smrti velikog engleskog dramatičara Williama Shakespearea, kino Tuškanac će na velikom platnu jednom mjesečno prikazivati snimke kazališnih uprizorenja Shakespearovih drama i komedija.

Ove nedjelje, 26. lipnja, u 19 sati prikazivat će se snimka glasovite izvedbe Koriolana s Tomom Hiddlestonom u glavnoj ulozi. Glavni lik Caius Martius Coriolanus, Koriolan, je ratni junak, izgnan iz svog doma te se silno želi njemu i vratiti.

Ne morate biti veliki ljubitelj i poznavatelj Shakespeareovih djela kako biste uživali u vrhunskoj izvedbi ovog djela. Caius Martius Coriolanus teška je i zahtjevna uloga za svakog glumca – radi se o tragičnom liku rimskog vojskovođe koji nakon vojnih uspjeha postaje politički aktivan te pokušava postići političko vodstvo, no zbog svog temperamenta i političkih manipulacija doživljava pad i na kraju umire. Tom Hiddleston ga je izvrsno interpretirao te je za tu svoju kazališnu ulogu osvojio i prestižnu ‘Evening Standard Theatre’ nagradu za najboljeg glumca.

Preporučujemo da rezervirate ulaznice  zbog velikog interesa publike, a to možete učiniti na Facebook stranici.

 

Učitati još
Zatvori