Počinje Festival svjetske književnosti

Treći Festival svjetske književnosti održat će se u Zagrebu od 3. do 11. rujna 2015. Uoči svečanoga otvaranja Festivala 3. rujna u Velikoj dvorani kina Europa u 20 sati, u utorak 1. rujna bit će otvorena izložba slika i crteža u Studiju Moderne galerije ‘Josip Račić’.

festival svjetske književnosti post

U izložbenom programu, koji će tematski biti vezan uz književna djela i autore koji sudjeluju u programu trećega Festivala svjetske književnosti, bit će predstavljeni radovi domaćih umjetnika: Grgura Akrapa, Gordane Bakić, Mercedes Bratoš, Tomislava Buntaka, Željke Cupek, Danka Friščića, Ivane Jurić, Ivone Jurić, Alema Korkuta, Koraljke Kovač, Melite Kraus, Monike Meglić, Lee Popinjač, Maje Rožman, Mije Vesovića, Alana Vlahova, Mirjane Vodopije, Zlatana Vrkljana, Nikole Vrljića i Josipa Zankija. Izložba će ostati otvorena i nakon zatvaranja Festivala, do 13. rujna.

Više od sedamdeset sudionika, autora, i pedesetak zanimljivih programa u kojima će promovirati svoja djela te u razgovoru s urednicima, književnicima i drugim sudionicima hrvatske literarne scene otkriti ponešto o sebi, sukus je ovogodišnjeg Festivala svjetske književnosti. Uz već tradicionalne tribine ‘Razotkrivanje’, okrugle stolove, program ‘Pisac i njegov čitatelj’ ,izložbu likovnih radova po motivima knjiga, te iznimno uspješnu književnu matineju za srednjoškolce, u festivalski je program od ove godine uključen i program filmskih večeri u sklopu kojega će se prikazati sedam filmova, mahom hrvatskih premijera, nastalih po književnim predlošcima, s gostima redateljima i piscima po čijim su predlošcima nastali.

Neki od festivalskih gostiju s kojima će se do 11. rujna zagrebačka publika imati prilike družiti su David Foenkinos, Etgar Keret, Philipp Blom, Filip David, Reinhard Kleist, Clemens Meyer, Ivančica Đerić, Julya Rabinowich, Diego Marani, Ernesto Mallo, Borivoj Dovniković, Sofi Oksanen, Miljenko Jergović, Kristian Novak, Edo Popović, Etienne Davodeau, Ognjen Spahić, Andrej E. Skubic, Oto Horvat i brojni drugi.

kino europa post 1

Program festivala možete saznati na literaturamundi.com te prateći Facebook stranicu, a ulaz na sva događanja koja će se odvijati u Kinu Europa, Knjižnici Bogdana Ogrizovića i Studiju Josip Račić besplatna su za posjetitelje!

Učitati još
Zatvori