Posebno izdanje otvorenja Motovun Film Festivala

Posebno izdanje otvorenja
Motovun Film Festivala

motovun-14 post

Otvorenje Motovun Film Festivala svake je godine do posljednjeg trenutka dobro čuvana tajna. Prošle je godine publika cijeli trg osvijetlila prskalicama, pretprošle su se radili ‘selfiji’, a godinu prije, gosti su ponosno u zrak dizali motovunske putovnice. I na 19. otvorenju festivala čekaju vas posebna iznenađenja, ali film koji gledamo u Kinu Trg u utorak 26. srpnja, ipak je otkriven.

motovun

Radi se o humorističnoj drami ‘Tangerine’ u režiji Seana Bakera koja predvodi generaciju filmova snimljenih novim tehnologijama te se istaknuo se kao najbolji (i najljepši) film u potpunosti snimljen mobitelom. Tri iPhonea 5s opremljeni anamorfnim lećama korišteni su za snimanje ove priče o transrodnoj seksualnoj radnici koja na Badnjak, po izlasku iz zatvora, prljavim cestama Hollywooda kreće na ljubavno-osvetnički pohod.

Vođena bijesom i ljubomorom, Sin-Dee prolazi cijeli grad, upadajući iz jedne kaotične situacije u drugu, kako bi pronašla svog dečka i svodnika Chestera te ženu s kojom ju je varao. Pulsirajuća energija Tangerinea skriva nježnu empatiju, koja izvire baš u trenucima najglasnijeg smijeha. Ovaj višestruko nagrađivani film svoju je premijeru doživio prošle godine na festivalu Sundance.

Talijanska humoristična drama ‘Potpuni neznanci’ poznatog redatelja Paola Genovesea, nagrađena za najbolji scenarij na filmskom festivalu Tribeca, zatvoriti će 30. srpnja ovogodišnji program Motovun Film Festivala. Stvarčica koju svi s lakoćom nosimo u džepu, neophodni komad elektronike koji čuva sočne razgovore, poruke i slike, bit će glavni krivac za nevolje protagonista ‘Potpunih neznanaca’.

U filmu grupica prijatelja okupljena na zajedničkoj večeri odluči igrati naizgled bezazlenu igru: svi stavljaju mobitele na stol i na glas čitaju poruke koje im dolaze tijekom druženja. Ni ne sluteći koliko se zapravo ne poznaju, ugodno okupljanje se pretvara u urnebesnu kolektivnu svađu.

Za detaljan program, informacije o projekcijama, ulaznicama i smještaju posjetite motovunfilmfestival.com.

Učitati još
Zatvori