Oko oslikava Muzej suvremene
umjetnosti u Zagrebu

Projekt ‘Open My Eyes That I May See’ planiran je u suradnji s umjetnicom OKO, jednom od vodećih street art umjetnica u Hrvatskoj. Umjetnica se afirmirala brojnim izložbama i nagradama, kako u zemlji, tako i u inozemstvu.

oko post 2

Novi projekt je oslikavanje i uređenje zapadnog zida platoa MSU-a, koji je vidljiv s raskršća Av. Dubrovnik i Av. Većeslava Holjevca. Zbog pozicije i veličine murala, moći će ga promatrati prolaznici, vozači, korisnici javnog prijevoza… Tako će taj rad dodatno otvoriti i približiti Muzej novoj publici.

msu post

Od preseljenja u novu zgradu i novo susjedstvo 2009. godine, MSU kontinuirano radi na povezivanju i komuniciranju s novim okruženjem u koje se smjestio. Oslikavanje zapadnog zida platoa Muzeja pridonijet će i uređenju okoliša na tom raskršću te tako stanovnicima Novog Zagreba i prolaznicima možda otvoriti neke nove vidike.

oko post

Još od otvorenja MSU je imao djela na otvorenom, od kojih su neka postala svojevrsnim simbolom zgrade (npr. ‘Dvostruki tobogan’ Carstena Höllera, ‘Oči pročišćenja’ Mirosława Bałke ili ‘Oblik prostora’ Ivana Kožarića), pa će tako i mural ‘Open My Eyes That I May See’ postati dio postava na otvorenom.

Foto: Facebook, TZGZ

Učitati još
Zatvori