Odličan razlog za posjetiti Rim

Odličan razlog za posjetiti Rim

Galerija Varsi u Rimu ima čast ugostiti prvu samostalnu izložbu mladog španjolskog umjetnika svjetskog glasa koji stvara i izlaže pod umjetničkim imenom ‘the Dulk’. Ako još niste posjetli Rim, ili vam treba izgovor za posjet ‘la Città Eterna’, Dulkova izložba ‘Broken Thoughts’ odlična je prilika.

dulk4 Amerika

Dulk, ‘Amerika’

Dulk se školovao u Valenciji, u Španjolskoj, na Institutu grafičkog dizajna te je završio svoje školovanje u Belgiji, gdje se u međuvremenu preselio i koja je na kraju najviše utjecala na njegovo stvaralaštvo. Njegova strast za flamanskim slikarstvom je očita u prikazima krajolika na njegovim radovima te poznati flamanski manirizam miješa s bizarnim i ironičnim prikazima. Njegovi radovi prikazuju fantastične scene s mnogo detalja koje promatrač ne može uhvatiti jednim pogledom tako da se često gubi u detaljima. Dulk stvara radove iz raznih područja umjetnosti: ilustracije za glazbene albume, komercijalne projekte za modne kuće, stripove, no najpoznatiji je kao ulični umjetnik.

Dulk, 'Azija'

Dulk, ‘Azija’

Za ovu izložbu galerija se transformirala u gusti krajolik s vegetacijom gdje je prikazao teme i motive iz životinjskog svijeta na elegantni i paradoksalni način. Oduvijek je bio fasciniran tim svijetom, još od kada mu je otac prvi put pokazao crno-bijele enciklopedije s prikazima tisućama životinjskih vrsta.

Dulk, 'Afrika'

Dulk, ‘Afrika’

Njegovi radovi prikazani su u Velenciji, Bruxellesu, Barceloni, Torinu, Berlinu, Maastrichtu, Toulouseu, Cordobi, Madridu, Monacu, Parizu, New Yerseu, Chicagu, Vancouveru, Sevilli i sada Rimu. Sudjelovao je na značajnom umjetničkom sajmu Art Basel u Miamiju.  Izložba je otvorena od 17. do 24. travnja, a podatke o galeriji i izložbi možete saznati na galleriavarsi.it, dok umjetnika možete pratiti na dulk.es.

Dulk, 'Europa'

Dulk, ‘Europa’

Učitati još
Zatvori