Odličan fotografski projekt jedne mame

Odličan fotografski projekt jedne mame

Kate T. Parker je fotografkinja iz Atlante, SAD, čija su zadnja dva fotografska projekta – ‘Blended’ i ‘Strong is the New Pretty’ – skrenula pažnju na bitne teme ljepote snage, ljubavi i obitelji.

strong is the new pretty slider

Projekt ‘Strong is the New Pretty’ prikazuje njezine dvije kćerke, djevojčice, baš onakvima kakve jesu – glasne, neustrašive, vesele, sportašice koje su ponekad i frustrirane i ljute. Kate je ih je dokumentirala na takav način kako bi pokazala i slavila ih kakve jesu. Htjela je pokazati da biti privlačan nije važno, važno je biti onakav kakav jesi – svoj.

strong is the new pretty 2

Inicijalno je projekt krenuo kao bilježenje djetinjstva njezinih kćeri, također je istovremeno vježbala i isprobavala svoju kameru u raznim situacijama odnosa svjetla i sjene, okoliša, doba dana i sl. Nakon godine dana je njezino isprobavanje naraslo u nešto više. Uočila je da se ponavlja uzorak u njezinom snimanju, da ju najviše zaokupljaju njezine kćeri u raznim svakodnevnim situacijama. Nakon toga počela ih je ciljano snimati.

strong is the new pretty 3

Snimala je svoje kćeri i njihove prijatelje baš onakvima kavi jesu u situacijama koje nisu režirane. Htjela je pokazati da je biti vjeran sebi  najbolje što čovjek može napraviti i da to treba slaviti. Zapadnjačka kultura postavlja iznimno visoko ljestivicu na žene, pa i djevojčice, kako bi trebale izgledati, ponašati se i sl. te je Kate s ovim projektom htjela naglasiti da je ok biti prirodno svoj.

strong is the new pretty 4

Radovi Kate Parker izlagani su u New Yorku, Bostonu, Dallasu, Chicagu, Atlanti i Los Angelesu. Njezini projekti ‘Blended’ i ‘Strong is the new Pretty’ popraćeni su u raznim tiskanim i digitalnim medijima. Možete ju pratiti na katetparkerphotography.com te putem društvenih mreža Facebook, Instagram i Twitter.

strong is the new pretty 5

strong is the new pretty 6

strong is the new pretty 8

strong is the new pretty 9

Foto: Kate T. Parker

Učitati još
Zatvori