Morski val kao umjetnička instalacija

Morski val kao umjetnička instalacija

U Los Angelesu trenutno traje velika javna izložba, instalacija u javnom prostoru, u organizaciji Now Art LA. Veliki je to kustoski i umjetnički pothvat kojim se razna fantastična djela umjetnosti smještaju u javni prostor dajući mu novi kontekst. Jedna od impresivnijih instalacija jest Liquid Shard, umjetnika Patricka Shearna iz kolektiva Poetic Kinetics i prostire se preko 15000 kvadratnih stopa te ju čine holografski mylar i monofilament, materijali koji cijelom djelu daju tu fantastičnu reflektirajuću komponentu.

Pod utjecajem strujanja zraka i vjetra, ova stvarno golema instalacija stvara prirodno kretanje koje djeluje kao kretanje morskih trava pod naletima valova. Umjetnik je htio skrenuti pozornost na kretanja u prirodi – zraka i biljaka, raznih struja, pa tako i onih morskih te je time htio pobuditi svijest o važnosti kretanja, svog kretanja.

Impresivna kakva jest, građane, turiste i sve promatrače ostavila je bez teksta, a svi je mogu vidjeti još sutra. Za nas ostale, kojima taj originalan doživljaj nije nadohvat ruke, ostaje da gledamo video zapise ove instalacije u pokretu koji se šire medijima i društvenim mrežama.

naslovna 2 la

now art la slider

Foto: Facebook, Instagram

Učitati još
Zatvori