Kako izgleda klasična glazba i elektronika u Laubi

Kako izgleda klasična glazba i
elektronika u Laubi

cantus post 2

Večeras, u Laubi – kući za ljude i umjetnost, održat će se drugi koncert ciklusa Cantus & Lauba. U godini kada slave svoj petnaesti rođendan, Cantus Ansambl, nakon deset uspješnih godina koncertnih ciklusa u Lisinskom, izlazi iz dosadašnjih okvira i radi zaokret u karijeri te se seli u Laubu.

Drugi koncert u novoj suradnji održat će se večeras, 21. ožujka u 20 sati u Laubi, a označava ga i posebna suradnja: gostovanje miljenika poznavatelja elektroničke glazbe, Fennesza.

cantus post 3

Četvrta simfonija velikoga Gustava Mahlera, jednoga od ključnih skladateljskih imena glazbe s početka 20. stoljeća, ističe se među ostalim djelima njegove rane simfonijske faze. Bogat i glazbeno „rasvjetljujući“ pristup Christiana Fennesza, jednoga od najistaknutijih austrijskih suvremenih elektroničara, u njegovu projektu Mahler Remixed evocira upravo onu vrstu glazbenog mišljenja koja se proteže kroz Mahlerove simfonije.

Za ovaj ciklus od četiri koncerta umjetnik Danijel Srdarev kreirao je novi ciklus plakata, prvi izloženi je za već održani uspješni koncert prošle zime u Velikoj dvorani Muzičke akademije. Drugi, sada predstavljeni plakat, je za prvi koncert u Laubi, dok ćemo vizuale i plakate za treći i četvrti koncert morati pričekat same koncerte.

Danijel Srdarev mladi je umjetnik koji stvara u mediju ilustracije, slikarstvu, dizajnu i kazališnoj scenografiji te također ilustrira knjige i omote CD-a. Poznati američki časopis za dizajn How uvrstio je njegov plakat za Festival europske kratke priče iz 2010., nastao u suradnji s kolegicom Majom Bagić Barić iz grafičkog studija KO:KE, među 10 najboljih plakata na svijetu, a 2008. godine osvojili su Graphisovu nagradu “Graphis Gold Award” za ilustraciju i dizajn plakata. Također, Danijel je sudjelovao na preko pedeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu u gradovima New Yorku, Tokyo, Amsterdamu, Den Haagu, Bratislavi, Beogradu, Bologni, Mariboru, Leipzigu, Bitoli itd… Njegovi radovi nalaze se i na online platformi poznate Saatchi galerije. Želite li saznati nešto više o njegovom odličnom radu pratite danijelsrdarev.blogspot.hr, dok sve o koncertima možete saznati na lauba.hr.

cantus post 1

Učitati još
Zatvori