Originalni, očaravajući i psihodelični graffiti

Originalni, očaravajući i
psihodelični graffiti

Zagrebačkoj, hrvatskoj, no i regionalnoj sceni nisu promakli radovi umjetnika Cheza. Ovaj hiperproduktivni mladi hrvatski umjetnik svako malo ukrasi neki od uličnih prostora svojim originalnim potpisom gdje uvijek koristi svoje ime kao motiv, no njegova izvedba je svaki put posve drugačija. Točan broj radova ‘na ulici’ nije niti Chezu poznat, no obzirom na brzinu i učestalost njihovog pojavljivanja procjenjuje se više stotina.

chez post 8

Njegov stil nije klasičan stil graffita koji svi toliko volimo, on koristi živopisne boje i eksperimentira s tipografijom stvarajući radove koji ostaju u našim glavama i poigravaju nam se s maštom. Očaravajuć i primamljiv, psihodeličan i kompliciran – to je možda najbolji opis njegova stila.

chez post 7

Za pretpostaviti je da će do kraja svog uličnog stvaranja koristiti taj jedan te isti motiv, bit će iznimno interesantno za nekoliko godine ili desetljeća pregledati unazad sve nastale ulične radove i vidjeti kako jedan umjetnik može sa jednakom svježinom stvarati novi i opet novi rad jednog te istog motiva. Do tada pogledajte što je novoga naslikao, a ostale radove možete vidjeti na njegovom blogu.

chez post 6

chez post 5

chez post 4

chez slider 2

chez slider

Foto: Facebook

 

Učitati još
Zatvori