Doček Nove 2020. na otvorenom: Evo što vas čeka na trgovima diljem Hrvatske

Doček Nove 2020. na otvorenom: Evo što vas
čeka na trgovima diljem Hrvatske

Božić smo proslavili jučer, a za nekoliko dana očekuje nas najluđa noć u godini. Nova godina 2020. kuca nam na vrata. Neki će za doček otputovati u inozemstvo, a ako ste i vi među njima, ovdje možete pronaći naše prijedloge kako se najbolje provesti u Parizu, Dubaiju, Londonu i New Yorku. Ako ipak nikamo ne putujete, a još uvijek nemate plan za doček Nove 2020., uvijek postoji opcija zabaviti se na gradskim ulicama i trgovima. Kao i svake godine, u većini hrvatskih gradova spremaju se koncerti uz nezaobilazni spektakularni vatromet, a što sve možete očekivati od zabave na otvorenom od Zagreba do Dubrovnika, pročitajte u nastavku.

Zagreb

Zagrepčane i njihove goste u Novu će godinu uvesti raznolika glazbena ponuda za koju će se pobrinuti DJ Akademija, Novi fosili, koji obilježavaju 50 godina benda te Prljavo kazalište, koji se na Trg bana Jelačića vraćaju nakon sedam godina. Program počinje u 21 sat i trajat će do sitnih noćnih sati, dok se u ponoć očekuje tradicionalni vatromet kojim će se ove godine obilježiti početak hrvatskog predsjedanja Vijećem EU. Tako će u posljednjim minutama vatrometa Akademski zbor Ivan Goran Kovačić i Djevojački zbor Zvjezdice otpjevati himnu EU.

Split

U Splitu je doček Nove godine organiziran na Rivi. Klapa Intrade i Tomislav Bralić stvorit će veseli dalmatinski ugođaj, a za zabavu do jutarnjih sati zadužena je Jelena Rozga. Program počinje u 21:30 sati, a okupljeni će u ponoć moći uživati u spektakularnom vatrometu.

Rijeka

Spektakularni doček na riječkom Korzu uz vatromet u ponoć upotpunit će raznolika ugostiteljska ponuda, a za dizanje atmosfere zaduženi su Nina Badrić, Dubioza Kolektiv i Nikolina Tomljanović. Spoj poznatih pop pjevačica i popularnog glazbenog sastava sigurno neće nikoga ostaviti ravnodušnim te će svakog posjetitelja uvesti u Novu godinu u dobrom raspoloženju. Program dočeka na Korzu počinje oko 22 sata nastupom Nikoline Tomljanović, a nastavlja se u 23 sata nastupom Nine Badrić. Malo iza ponoći slijedi nastup Dubioze kolektiv.

Dubrovnik

Program na Staru godinu na Stradunu počinje tradicionalnom kolendom i dječjim dočekom, u sklopu kojeg nastupa Mia Dimšić (11 sati).

U novu će godinu Dubrovčane i njihove goste 31. prosinca uvesti jedan od najpopularnijih i najdugovječnijih hrvatskih bendova Parni valjak, čijem će nastupu prethoditi program koji izvodi nezaobilazno glazbeno ime hrvatske estrade Ante Gelo uz svoj bend i goste. Najbolji hrvatski izvođači na najljepšoj pozornici i impresivni vatromet točno u ponoć garancija su još jednog nezaboravnog početka nove godine na Stradunu. Večernji doček započinje u 21 sat.

Rovinj

Najluđa noć u godini u Rovinju bit će u znaku popularnog splitskog pjevača Zlatana Stipišića – Gibonnija. Publiku će prije njegovog nastupa zagrijati i zabaviti Party band. Osim glazbenog dijela na programu je atraktivan vatromet koji će točno u ponoć zabljesnuti nad Rovinjom. Novogodišnji program na trgu praćen je gastronomskom ponudom nekolicine rovinjskih ugostitelja u sklopu Rovinjskih zimskih delicija, ali i Udruge Kuća o batani sa tradicionalnom ponudom jela u sklopu Blagdana u kući batane. Program počinje u 21:30 sati.

Pula, Poreč i Umag

Središnje silvestarsko događanje u Puli bit će doček na Forumu. Svirat će Zabranjeno pušenje i Le Monde, a posjetitelje čeka i ponoćni vatromet. Svi koji se navečer zateknu na Portarati, moći će se zabaviti uz nastup Šajete.

Porečane i mnogobrojne goste u 2020. godinu svojim hitovima uvest će jedna od najvećih zvijezda hrvatske scene – Severina. Osim tradicionalnog velikog dočeka na Trgu slobode uz Severinu, na Trgu Matije Gupca održat će se paralelni doček uz DJ Stanka Bondžu, doček za najmlađe na Staru godinu u podne, a za reprizu dočeka već je rezerviran Night Express. U Umagu će na Trgu 1. svibnja nastupiti Maja Šuput. Program počinje u 21 sat.

Kvarner

Središnji gradski doček na tržnici u Opatiji oživjet će neke od najpopularnijih hitova 20. stoljeća uz Opatija Tribute to the Legends te Abba Real Tribute band. U Malom Lošinju silvestarska zabava održat će se na Trgu Republike Hrvatske, a nastupit će Petar Grašo, dok će Rabljane u novu godinu uvesti Tony Cetinski.

Zadar

Novu godinu će Zadrani i njihovi gosti moći dočekati na više lokacija u centru grada. Za zabavu na Narodnom trgu zadužen je Dalmatino, dok će na adventskoj pozornici na Trgu Petra Zoranića nastupiti Zaratino i TBF.

Šibenik

Šibenik će Novu godinu dočekati na tri pozornice unutar stare gradske jezgre. Glavna će biti bina ispred katedrale gdje će nastupiti britanske hip-hop/electronic dance legende Stereo MC’s. Prije njih, publiku će zagrijati Sassja. Druga bina bit će u Perivoju Roberta Visianija gdje će nastupiti Neno Belan& Fiumens te Cubismo. Treća novogodišnja bina bit će smještena na Maloj loži gdje će se Šibenčani moći zabavljati uz Kristijana Molnara.

Karlovac

Karlovac će u Novu 2020. godinu ući uz dance ritmove domaće scene 90-ih za koje će biti zadužene nekadašnje dance kraljice I Bee, Minea i Ella i to na Glazbenom paviljonu.

Varaždin

Na Trgu kralja Tomislava održava se doček Nove godine na kojem će Varaždince i njihove goste zabavljati grupa MozART. Svirka započinje u 22 sata, a u ponoć slijedi veliki vatromet. Nakon toga započinje Novogodišnja utrka koja se održava 42. put zaredom.

Čakovec

U centru Čakovca koncert će održati popularna Grupa Vigor. Program na Trgu Republike počinje u 22 sata, a Čakovčane očekuje i veliki vatromet.

Foto: Unsplash


Učitati još
Zatvori