Prva i najveća izložba Alexandera McQueena

Prva i najveća izložba
Alexandera McQueena

Ovaj vikend se u Victoria & Albert muzeju otvorila prva i najveća izložba radova modnog dizajnera Alexandera McQueena. Simboličan naziv izložbe “Savage Beauty” (“Divlja ljepota”) sažima viziju rada slavnog dizajnera.

"Alexander McQueen: Savage Beauty" - Photocall

Izloženi su radovi od njegovog diplomskog rada iz 1992. godine do nezavršene kolekcije jesen/zima 2010. godine. Radovi su izloženi na scenski dramatičan način što korespondira sa spektaklom kakve su modne revije kuće Alexander McQueen.

"Alexander McQueen: Savage Beauty" - Photocall

Alexander McQueen dosljedno je promovirao slobodu mišljenja, izražavanja i zagovarao je autoritet mašte. Bio je prototip junaka – romantika koji je nepokolebljivo slijedio svoju inspiraciju. Izražavao je svoju originalnost kroz svoju metodu rezanja, krojenja i konstruiranja. Takav princip bio je inovativan i revolucionaran. Bio je toliko siguran dizajner da su se njegove forme nastale na samome početku karijere zadržale relativno istima kroz karijeru.

"Alexander McQueen: Savage Beauty" - Photocall

Izložba je podijeljena na tematske dijelove koji kronološki i stilski objašnjavaju njegovo stravalaštvo: “London”, “A Romantic Mind”, “A Gothic Mind”, “Romantic Primitivism”, “Romantic Nationalism”, “Cabinet of Curiosities”, “Romantic Exoticism”, “Voss”, “Romantic Naturalism” i “Plato’s Atlantis”.

Originalnu verzija izložbe organizirao je Kostimografski institut u Metropolitan muzeju u New Yorku 2011. godine. To je bila jedna od deset najposjećenijih izložbi te godine. Za više detalja o izložbi posjetite web stranicu muzeja vam.ac.uk

Foto: gettyimages.com

Učitati još
Zatvori