Otkačeni ‘chick flick’ filmovi za ženska druženja

Otkačeni ‘chick flick’
filmovi za ženska druženja

eastwick-michelle-pfeiffer

Michelle Pfeiffer, Vještice iz Easwicka

Uvijek su nas zanimali filmovi gdje žene igraju drugačije, zanimljive, dominantne i ponešto ‘pomaknute’ uloge. Tako za kraj tjedna donosimo nekoliko naslova, fokusiranih na žene. Izgleda da su kraj 1980-ih i 1990-e bile u znaku ženskih filmova gdje se naglašavala ta ‘ženska veza’, prijateljstvo, sestrinstvo i općenito snažne veze isto tako snažnih žena. Bez obzira na događaje, radnju, rivalstvo i druge prepreke, ovi filmovi donose različite priče o neraskidivim vezama ženskih prijateljstva i savezništva.

I odličan su izbor za ženske filmske večeri – okupite prijateljice, ispecite kokice i stvorite svoju sigurnu sredinu ženskog zajedništva, makar na jednu večer. Garantirano ćete se odlično zabaviti.

the-witches-of-eastwick-2

Vještice iz Eastwicka

Vještice iz Eastwicka (‘The Witches of Eastwick’, 1987.)

Ovaj, već sada kultni, film donosi priču o tri prijateljice koje žive u pitoresknom gradiću i kojima se životi izokrenu naopačke kada u grad i njihove živote dođe misteriozan muškarac. U filmu su odlične glavne uloge ostvarile Cher, Michelle Pfeiffer i Susan Sarandon, dok je Jack Nicholson genijalno utjelovio ekscentričnog i misterioznog junaka.

Smrt joj dobro pristaje

Smrt joj dobro pristaje

Smrt joj dobro pristaje (‘Death Becomes Her’, 1992.)

Ova jako zabavna horror komedija donosi priču o ženi koja kada sazna za tretman besmrtnosti shvati da može svladati svoju životnu rivalku. Bruce Willis, Goldie Hawn i Meryl Streep će vas nasmijati do suza, a efekti u filmu su stvarno iznimno duhoviti, zabavni i ‘pomaknuti’ što je svakako razlog za obavezno gledanje.

Svete tajne sestrinstva Ya-Ya

Svete tajne sestrinstva Ya-Ya

Svete tajne sestrinstva Ya-Ya (‘Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood’, 2002.)

Godine napetog odnosa između majke i kćeri rješavaju se kada Sandra Bullock otkrije majčin dnevnik i sve avanture koje su članicama ‘Ya-Ya’ sestrinstva dešavale. Svete tajne sestrinstva Ya-Ya je ‘feel good’ film s odličnim glumačkim ostvarenjima Sandre Bullock, Ashley Judd, Ellen Burstyn, Fionnule Flanagan i Shirley Knight.

thelma-and-louise-naslovna-2

Thelma i Louise

Thelma i Louise (‘Thelma & Louise’, 1991.)

Jedan od najslavnijih naslova s početka devedesetih godina prošlog stoljeća, ‘Thelma i Louise’ slavnog redatelja Ridleya Scotta još uvijek je najbolji primjer obrađivanja ozbiljnih tema naizgled trivijalnim filmskim jezikom. Ovo je spoj avanturističkog filma ceste i trilera osvete, ali je u svojoj biti ovo himna ženske samostalnosti i međusobnog pomaganja, kakve je naišla na iznimno pozitivan odjek diljem svijeta.

'The Craft'

Opasne čini

Opasne čini (‘The Craft’, 1996.)

U filmu  glumile su mlade zvijezde 90-ih: Christine Taylor, Skeet Ulrich, Rachel True, Fairuza Balk, Robin Tunney, predvođeni odličnom Neve Cambell. Umjesto, možda očekivanog remakea, obožavatelje će svakako razveseliti činjenica da će se snimati nastavak čija se radnja odvija u sadašnjosti, a do tada prisjetite se jednog od kultnih tinejdžerskih filmova s odličnom ženskom glumačkom postavom.

Sada i nekada

Sada i nekada

Sada i nekada (‘Now and Then’, 1995.)

Šarmantna radnja ovog filma vodi nas u prošlost kada su četiri priateljice odrastale u malom američkom gradu 1970-ih. Miješanje radnje iz sadašnjosti sa sjećanjima iz prošlosti podsjeća nas na važnost cjeloživotnih prijateljstava i neraskidivih ‘ženskih’ veza. Zanimljive uoge istih likova ostvarile su Rosie O’Donell i Christina Ricci, Melanie Griffith i Thora Birch, Demi Moore i Gaby Hoffmann te Rita Wilson i Ashleigh Aston Moore.

now-and-then-1

Sada i nekada

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori