Najbolji trenuci s ovogodišnje dodjele Oscara

Najbolji trenuci s
ovogodišnje dodjele Oscara

Svaka dodjela Oscara ispunjena je podjednakom dozom zabavnih i ozbiljnih trenutaka koji se izmjenjuju, od govora pobjednika, nastupa glazbenika, skečeva koji glumce izvode pa sve do događanja na crvenom tepihu prije same dodjele. I iako je velika većina njih unaprijed skriptirana, ipak se dogode spontani trenuci koji obilježe ceremoniju te se prepričavaju još danima nakon same dodjele. Ove smo godine odlučili izdvojiti nekoliko zanimljivih momenata koji su privukli našu pažnju, a o kojima su se svjetski mediji naveliko raspisali.

Patricia Arquette

Patricia Arquette

Patricia Arquette je dobila zlatni kipić za najbolju sporednu ulogu u filmu “Odrastanje” i iako je to trebao biti samo uobičajen govor pri preuzimanju nagrade, pretvorio se u feministički manifest koji slave žene diljem svijeta. Naime, Patricia je zatražila jednaka prava za žene u Americi i jednake plaće u odnosu na muškarce. Govorom je dobila ovacije, od čega se najviše istakla oduševljena reakcija Meryl Streep i Jennifer Lopez.

Presladak moment podijelile su Emma Stone i Jennifer Stone kad su se susrele na crvenom tepihu i u trenutku se iz staloženih dama u večernjim toaletama pretvorile u dvije zaigrane djevojčice koje pokušavaju podići jedna drugu. Jennifer je uspjela pa se tako dobiven i ovaj trenutak za pamćenje.

Jennifer Aniston i Emma Stone

Jennifer Aniston i Emma Stone

Iako “Lego Movie” nije dobio Oscara za najbolju pjesmu, “Everything is Awesome”, The Lonely Island su izveli nastup za pamćenje u svom stilu. U izvedbi ove zarazne pjesme pridružile su im se Tegan i Sara, a sigurni smo kako svi još i danas pjevuše melodiju koja lako zapne “u glavi”.

Lego Movie

Neil Patrick Harris uzdrmao je publiku nakon prvih sat vremena dodjele kad je odlučio odglumiti jedan od ključnih trenutaka iz filma “Birdman” te na kraju na pozornici završio u donjem rublju. Usput je obišao Millesa Tellera na bubnjevima te odigrao i trenutak iz filma “Ritam ludila”. Salve smijeha orile su se dvoranom, a NHP definitivno postao jedna od zvijezda večeri.

Neil Patrick Harris

Neil Patrick Harris

Oscar za najbolju pjesmu otišao je zato u ruke Johna Legenda i Commona koji su bili jedini pravi predstavnici filma “Selma”. Nakon što su objavljene nominacije za ovogodišnje Oscare, salva kritika obrušila se na Akademiju jer su izostale ključne nominacije za ovaj film o Martinu Lutheru Kingu, a pobjednička pjesma ipak je malo iskupljenje za to.

Common i John Legend

Common i John Legend

Matthew McConaughey i Julianne Moore

Iskreni moment između Matthewa McConaugheya i Julianne Moore nakon što joj je uručio nagradu za najbolju glavnu glumicu.

Foto: Getty Images

Učitati još
Zatvori