MSU je predstavio novi mural street art umjetnice OKO

MSU je predstavio novi mural
street art umjetnice OKO

U utorak 13. listopada u večernjim satima završio je veliki projekt umjetnice Oko – Open My Eyes That I May See koji je započeo 17. rujna u Muzeju suvremeni umjetnosti. Riječ je o projektu koji je uključivao oslikavanje i uređenje zapadnog zida platoa MSU-a, vidljivog s raskršća Av. Dubrovnik i Av. Većeslava Holjevca.

oko slider

Projekt je planiran i realiziran u suradnji s umjetnicom OKO, koja je tijekom mjesec dana marljivo radila na oslikavanju murala dužine od oko 90 metara.

oko 1

Zbog pozicije i veličine murala, od jučer navečer mogu ga promatrati prolaznici, vozači, korisnici javnog prijevoza… Od preseljenja u novu zgradu i novo susjedstvo 2009. godine, MSU kontinuirano radi na povezivanju i komuniciranju s novim okruženjem u koje se smjestio.

oko 2

Oslikavanje zapadnog zida platoa Muzeja pridonijet će i uređenju okoliša na tom raskršću te tako stanovnicima Novog Zagreba i prolaznicima možda otvoriti neke nove vidike.

oko 4

Još od otvorenja MSU potiče interakciju s prolaznicima postavljanjem umjetničkih djela na otvorenom, od kojih su neka postala svojevrsnim simbolom zgrade (npr. Dvostruki tobogan Carstena Höllera, Oči pročišćenja Mirosława Bałke ili Oblik prostoraIvana Kožarića), pa će tako i mural Open My Eyes That I May See postati dio zbirke na otvorenom.

oko 5

Foto: Kristijan Smok, John Pavlish

oko 3

Učitati još
Zatvori