Shakespeare u Dubrovniku

Shakespeare u Dubrovniku

Sjajni glumci predvode hrvatski kazališni Midsummer Scene Festival, koji se izvodi na engleskom jeziku na povijesnoj, dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac od 20. lipnja do 4. srpnja. Na tri kralja ili kako hoćete je komedija zabune, komedija o zamjeni identiteta, o društvenom položaju i, iznad svega, o ljubavi. O ljubavi u svim njezinim oblicima! Viola, Olivia, Orsino… svi su oni bespomoćno, strastveno, ludo zaljubljeni, no vjerojatno u pogrešnu osobu.

dubrovnik post

Glumce predvodi Hrvat s engleskom adresom Filip Krenus, koji je završio studij glume u glumačkoj školi East 15 i poslijediplomski studij iz klasične glume u Drama Centreu. Honey-tongued Theatre Productions osnovao je 2012. godine. Bio je prvi hrvatski glumac koji je zaigrao na pozornici Shakespeareovog Globe teatra. Filip radi i kao književni i televizijski prevoditelj, a prevodi i poznatu, svjetsku TV seriju Game of Thrones. Na ovogodišnjem festivalu Midsummer Scene Filip je u ulogama Malvolia te Antonia.

dubrovnik naslovna

Uz Filipa, u osmeročlanoj glumačkoj postavi su Emma Fenney u ulozi Marie, Helen Millar u ulozi Olivie, Helen Watkinson u ulozi Viole. Kapetana igra Tom Michael Blyth, James Burton u ulozi je Curia, Jason Eddy igra Orsinia, a George Olivier je u čak tri uloge: Valentina, Feste i Sebastiana.

Redateljica Helen Tenninson je slobodnjak čije iskustvo uključuje rad za kazališta Oxford Playhouse, Southwark Playhouse, Arcola, Theatre Royal Winchester i za Off Cut New Writing Festival. Specijalistica je za Shakespearea, a nedavno je adaptirala i režirala Orkanske visove za kazalište Yvonne Arnaud u Guildfordu. Prije toga režirala je i producirala Razum i osjećaje te adaptirala Madame Bovary Fay Weldon. Za obje predstave dobila je više nominacija za nagradu Off West End Award.

Ulaznice za Midsummer Scene mogu se kupiti u sistemu ulaznice.hr.

Učitati još
Zatvori