Danas obilježite dan dječje knjige

Danas obilježite dan dječje knjige

Na dan rođenja bajkopisca H. C. Andersena, 2. travnja, već 39. godina, u cijelome svijetu obilježava se Međunarodni dan dječje knjige. Hrvatska udruga školskih knjižničara ove godine organizira događanje “Knjižna booka” kojim će obilježiti taj dan. Time se želi doprinijeti predstavljanju i podržavanju knjige i čitanja, knjižne kulture i vrijednosti koje su sadržane u temeljima zajednice Republike Hrvatske.

Fairy Tale Statue

Na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (park Zrinjevac) u Zagrebu 2. travnja od 11 do 18 sati bit će priređen program u kojem sudjeluju učenici triju zagrebačkih škola te učenici iz još trinaest škola iz osam županija RH. U programu će biti predstavljen i projekt “Čitajmo zajedno, čitajmo naglas zaboravljene knjige”. Na “Knjižnoj booki”moći ćete, pored slavlja knjige i čitanja, pronaći i neki naslov za sebe jer će nakladnici izložiti svoja djela i ponuditi ih po povoljnim cijenama.

Twiggy To Japan

knjiga

Također, bit će izveden pilot- projekt “Knjiga – prva liga”, kao model za nacionalno natjecanje u poznavanju sadržaja iz Hrvatskoga jezika i književnosti, uobličenih u niz igara koji zahtijevaju spretnost, suradnju, njegovanje zajedničkih napora da bi se došlo do cilja, ali i obilje radost. Program je organiziran pod pokroviteljstvom Grada Zagreba u suradnji s nakladničkim partnerom Školskom knjigom. Detaljni program možete vidjeti na web stranici husk.hr.

Učitati još
Zatvori