Festival Željezara u Sisku donosi
odličan glazbeni program

Prvog tjedna lipnja Rendez-vous – Festival Francuske u Hrvatskoj će kroz projekt European Music Incubator povezati francusku kantautoricu Mauve Lunel i hrvatskog glazbenika Ohnokono u kreativnu suradnju prilikom koje će ujediniti svoje glazbene ideje i proizvesti novi koautorski glazbeni proizvod.

željezara sisak

Glazbenici će boraviti na rezidenciji u sklopu drugog Festivala Željezara u Sisku, gdje će održati dva koncerta u Institutu Željezara: u srijedu 3. lipnja u 20 sati (Mauve Lunel) i u četvrtak 4. lipnja u 20 sati (Ohnokono), a zajednički će koncert održati na događanju MIMO, 7. lipnja 2015. u 20:00 sati u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.

Ivica Drusany, MSU

Ivica Drusany, MSU

Koprivničanin Konrad Mulvaj bio je basist kultnog sastava Overflow, a u European Music Incubatoru sudjelovat će pod pseudonimom Ohnokono. Nekadašnji punk-rocker se od bendovskog angažmana i teške distorzije okrenuo za 180 stupnjeva kako bi uplovio u solističke electro vode i pritom pokazao da mu je višegodišnje iskustvo sviranja uživo u bendu, donijelo kvalitetnu podlogu za smisleno eksperimentiranje i stvaranje sofisticirane klupske glazbe, istovremeno plesne i atmosferične.

Ohnokono

Ohnokono

Mauve Lunel je odrastala u obitelji kreativaca koji se bave grafičkim umjetnostima i tekstilnim dizajnom. Njezine pjesme pletu soundtrack skitnice koja je posljednjih godina lutala od Montreala preko Pariza do New Delhija. Biti će zanimljivo čuti rezultat kreativne suradnje ovih glazbenika!

Mauve Lunel

Mauve Lunel

Drugo izdanje Festivala Željezara održat će se od 1. do 7. lipnja 2015. godine na različitim lokacijama grada Siska, no većina festivalskog programa odvijat će se u industrijskoj zoni nekadašnje tvornice – Institutu Željezara, naselju Caprag, te okolnim javnim prostorima. Detaljni program možete naći na festivalzeljezara.com.

Foto: Facebook, Muzej suvremene umjetnosti, Festival Željezara u Sisku

Učitati još
Zatvori