Lonac je naslikao impresivni mural u Sarajevu

Lonac je naslikao impresivni
mural u Sarajevu

Zagrebački street art umjetnik Lonac početkom rujna posjetio je Sarajevo i na Betonfest festivalu naslikao još jedan u nizu njegovih velikih murala.

post lonac_sarajevo7

Ovo impresivno umjetničko djelo njegov je doprinos kampanji ‘Let’s paint peace!’. Naslikao je alegoriju mira i rata, vječnu borbu dobra i zla u možda najizravnijem prikazu. Alegorija je naslikana u gradu obilježenim posljednjim ratom te prikazuje ženski lik koji balansira s dvije staklenke.

post lonac_sarajevo6

U jednoj staklenci su masline, dok je u drugoj sijamski borac – riba koja je ime dobila zbog svojeg iznimno agresivnog ponašanja. Sijamski borci pokazuju jake boje tijela i peraja kada ih razdraže druge ribe. Lončev sijamski borac je jarko crvene boje tako da je metafora rata još izraženija.

post lonac_sarajevo5

Ovim muralom Lonac se na neki način i vraća svojem prvotnom motivu – ribi. Masline u drugoj ruci simbol su mira. Znakovito je da je staklenka s maslinama otvorena, dok je ona s ribom zatvorena. Lonac je prilično brzo naslikao ovaj impresivni mural, potvrđujući još jednom svoje mjesto među talentiranijim umjetnicima mlađe generacije.

post lonac_sarajevo4

Što nam novoga Lonac sprema možete saznati ako posjetite Bijelu noć, cjelonoćni kulturni događaj koji će se odviti u noći s 26. na 27. rujna u Zagrebu.

post lonac_sarajevo3

post lonac_sarajevo2

post lonac_sarajevo1

Foto: Silkfatblues

Učitati još
Zatvori