Svi koncerti koje želimo poslušati do kraja mjeseca

Svi koncerti koje želimo
poslušati do kraja mjeseca

 

neonbrand-350413

BRANT BJORK

Pustinjski Mag Brant Bjork dolazi u Zagreb na koncert sa svojom desert karavanom u sklopu Green Heen europske turneje kako bi predstavio svoj zadnji album ”Tao Of The Devil” te tom prilikom dovodi gosta i velikog prijatelja Seana Wheelera kao specijalnog gosta. Koncert će se održati večeras, 19. listopada i ako ste već u vikend raspoloženju izlasaka pravac Vintage Industrial Bar, karata iako malo, još ima!

Bjork je rock slavu dotaknuo je kao bubnjar Kyussa i Fu Manchua. S vremenom koje je pregazio, odlučio se posvetiti sebi i onome što on voli, a to su vječna rockerska pustinjska putovanja. Slobodno ploveći pod svojom zastavom uz svoje multi-instrumentalne vještine dolazi u Zagreb kako bi pokazao i dokazao da njegovoj kreativi nema kraja. Specijalni gost na turneji je njegov prijatelj odvjetnik Sean Wheeler poznat po teatralnim nastupima i svojim tetovažama, a mnogi ga uspoređuju s Tom Waitsom i Mark Laneganom.

grillage

CHUI

Jazz koncert koji smo svi ljetos priželjkivali jest onaj u vili Richter, no loše vrijeme je omelo planove. Sada se Chui, jedan od najuzbudljivijih sastava na domaćoj glazbenoj sceni, vraća u Dvoranu Gorgona MSU-a u petak, 20. listopada s početkom u 20 sati.

Chui je mladi hrvatski kvartet čiji glazbeni izričaj karakterizira spoj suvremene klupske plesne glazbe s jazzom, elektronikom i rock’n’roll-om. Neobičan pristup jazzu već s prvim istoimenim albumom iz 2012. godine osigurao je ovom mladom sastavu kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Izdali su tri albuma, surađivali s hrvatskim radiotelevizijskim jazz orkestrom i s vokalnom divom Josipom Lisac. Njihov sastav čine četiri vrhunska umjetnika: Toni Starešinić – klavijature i elektronika, Vojkan Jocić – saksofon i elektronika, Ivan Levačić – bubnjevi te Konrad Lovrenčić – bas. Ulaznice možete kupiti na recepciji MSU-a od utorka do nedjelje od 11 do 18 sati i subotom od 11 do 20 sati. Cijena ulaznice je 20 kuna.

GIBONNI

Do koncerta godine, 21. listopada u Areni Zagreb dijeli nas tri dana, a vjerujemo da svi koji imaju karte u džepu s nestrpljenjem iščekuju početak koncerta. Do tada, pripremite se sa zvučnom pozadinom nekih od njegovih najvećih hitova.

YOUNGBLOOD BRASS BAND

Gotovo 15 godina je prošlo otkad se, tada u osmeročlanoj postavi, Youngblood Brass Band prvi put popeo na malu pozornicu KSET-a. Došavši kao gosti tada već etabliranog klupskog programa Groodanje, ovi su dečki iz Madisona prekrcali legendarni zagrebački klub i odsvirali koncert kakav dotad Zagreb nije imao prilike doživjeti.

Bilo je to prvo gostovanje jednog suvremenog američkog brass banda koji u svom izrazu spaja tradiciju i zvuk puhačkih sastava s ulica New Orleansa, s utjecajima ostalih, uglavnom afroameričkih, glazbenih stilova poput hip-hopa ili jazza. No, za razliku od drugih sličnih bandova, YBBB su oduvijek isticali veliku važnost koju je njihov životima odigrao punk rock, pa su se već svojim prvim izdanjima, a pogotovo živim nastupima, počeli izdvajati kao originalan visokoenergetski brass band, baš onakav kakvim su se predstavili na svom premijernom, a pogotovo drugom koncertu iste te 2003. godine kad su oduševili publiku NO Jazz festival u iznova rasprodanom KSET-u.

12593566_10154111465297718_3237010835579281177_o

Tri godine kasnije pune zagrebački klub Pauk i fantastičnim koncertom pred više od 1000 posjetitelja postaju jednim od prvih stranih izvođača koji je veliku popularnost stekao u Zagrebu prije negoli većem dijelu ostatka Europe. Aktualnom turnejom obilježavaju 20 godina postojanja, a tim će povodom, u punoj deseteročlanoj postavi, odsvirati 2 koncerta u Hrvatskoj, u splitskom Judinom drvu i zagrebačkoj Močvari.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 55 kuna mogu se kupiti od 22.9. do 30.9. u Dirty Old Shopu, Tratinska 18 i Rockmarku, Berislavićeva 13. Nakon tog datuma cijena će im biti 65 kuna, na samom ulazu 80 kuna, a dostupne su i preko njihovih web shopova.

DARKO RUNDEK

Turneja «Apocalypso Now», pokrenuta u znak 20 godina od objave albuma «Apokalipso», trijumfalno je započela 15. lipnja i nanizala čak 20 koncerata koje je pogledalo više od 110.000 ljudi. Apsolutni rekord drži nastup na beogradskom Beer Festu održan pred 80.000 fanova. Ovaj uspješan tour produkcijski je zaokružen muzičko scenski projekt, sa sedam pratećih muzičara, autorskim videom Hrvoslave Brkušić, kostimima Olivera Jularića, svjetlosnim efektima Dalibora Radića u režiji Sande Hržić, namijenjen velikim scenama.

Ako ne možete dočekati koncert u Domu sportova u prosincu predlažemo da se zaletite 26. listopada u Ljubljanu, u Kino Šiška. Nećete požaliti!

170310_DARKO_198_02

NICK CAVE

Nick Cave krenuo je ove godine na svjetsku turneju te dolazi na čak dva koncerta u susjedstvu. U Kombank Arenu u Beogradu, Srbiji dolazi 28. listopada 2017. godine, dok će u Dvoranu Tivoli u Ljubljani nastupiti 30. listopada. Za oba koncerta karte možete kupiti i on line – više informacija posjetite nickcave.com.

nick-cave-2

ABOP

Za kraj mjeseca predlažemo odličan bend ABOP koji će održati koncert u Vintage Industrial Baru. Ovaj elektronski bend sačinjen je od vrhunskih i dokazanih glazbenika iz bendova Pips, Chips & Videoclips, Mayales, Elemental, Sinestet, Chui i Pridjevi. Centralne figure benda, dva perfektno sinkronizirana bubnjara (John i Levi) okrenuta jedan prema drugom, čine žilu kucavicu elektronike koja se u live izdanju pokazuje u rijetko viđenom sjaju. Uz Erola (bas gitara), Božanskog (sampleovi, synth), Touretta (synth) i Lo Peaksa (miks pult) psihodelično ritmična glazba ABOP-a eksplozija je podjednako u audio i vizualnom aspektu.

Koncert organizira K.L.U.B. Dostava Zvuka koji stoji iza festivala Ferragosto JAM. Ulaznice za koncert u pretprodaju kreću 27. rujna po cijeni od 45 kn, dok će na ulazu biti 60 kn. Službena prodajna mjesta: Dirty Old Shop (Tratinska 18) i Vintage Industrial Bar (Savska 160).

ABOP_Press_Konrad_Lovrencic

Foto: Unsplash, promo

Učitati još
Zatvori