Kreativna subota: kartaški svijet Kimberly Hall

Kreativna subota: kartaški
svijet Kimberly Hall

Kimberly Hall umjetnica je koja djeluje pod nazivom svog studija ‘Nottene’. Riječ ‘Nottene’ na norveškom jeziku znači ‘lud’ i izgovara se /nuh-ten-uh/ što dodatno pojačava značenje naziva jer zvuči kao uzdah. No, Kimberly je jedna normalna djevojka koja voli crtati. Zapravo, jako voli crtati.

kc karte post8

Prošle godine je započela dnevnu naviku crtanja koja je zapravo njezin način pričanja priče, što je oduvijek radila. Također se u svome radu ugleda i inspirira radom Maire Kalman koja je rekla da je slika ‘istinitija’ od fotografije te Kimberly tu misao prenosi i na crtež. Kimberly je broj 52 uzela kao početnu točku oslikavanja špila karata.

kc karte post10

Tijekom prošle godine svaki je tjedan oslikala jednu kartu, u točno 52 tjedna oslikane su 52 karte. Nakon završetka ovog dugotrajnog (ipak je trajao 52 tjedna!) poduhvata umjetnica se odlučila otisnuti karte u prave, stvarne špilove karata te trenutno taj projekt pokušava realizirati putem Kickstarter platforme za financiranje kreativnih projekata putem donacija.

ks karte post

Školovala se na uglednom Central St Martins u London, na odjelu tekstila. Tekstil nije zapustila, naprotiv, njezino djelovanje obuhvaća printeve i oslikavanja u modi, podjednako kao i njezin likovni rad. Više o njezinom radu te kako joj projekt napreduje možete saznati na njezinoj web stranici te u njezinom vlastitom isuu izdanju.

ks karte post5

kc karte post11

Foto: Nottene.net

Učitati još
Zatvori