Svi koncerti u Hrvatskoj i blizini koji nas čekaju u rujnu

Svi koncerti u Hrvatskoj i blizini
koji nas čekaju u rujnu

Cat Power

Cat Power

Nakon ljeta i svih silnih festivala duž Jadranske obale vrijeme je da počnemo planirati koncerte u Hrvatskoj i u regiji. Početak jeseni je izuzetno koncertno bogat u Hrvatskoj, no i u okolici, i ako ste planirali još koji vikend iskoristiti za ostale dane godišnjeg odmora, razmislite o putovanju van Hrvatske na koncert i posjet nekom od većih gradova u regiji.

Mjesec već možete početi s velikim koncertom Red Hot Chilli Peppersa 1. i 2. rujna u Budimpešti u Areni. Njihov prepoznatljiv zvuk i energičan scenski nastup svakako možete spojiti s putovanjem do jednog od najljepših gradova u Europi.

2. rujna, osim tog velikog koncerta u Budimpešti, na izboru su još dva odlična događaja – koncert Laibacha u Ljubljani i Kries u Judinom drvu u Splitu. Ovaj petak će glazbeno obilježiti američki rock, slovenska glazbena avangarda i etno grupa karizmantičnog frontmana Mojmira Novakovića.

Kalifornijski bend Tito & Tarantula 3. i 6. rujna dolaze u našu blizinu tako da svi obožavatelji mogu planirati posjet Bresciji ili Beču. Nekoliko sati udaljena oba grada također su odlična isprika za spojiti vikend, turističko putovanje s koncertom jednog od poznatijih američkih rock bandova, u Europi najpoznatiji po pjesmi ‘After Dark’ koja je bila intro za seriju ‘True Blood’.

Svi ljubitelji kvalitetne klasike i grandioznih simfonijskih koncerata razveselit će informacija da orkester iz kineskog mjesta Shenzhen, legendarni Shenzhenski simfonijski orkestar, će nastupiti u Slovenskoj filharmoniji u Ljubljani.

Legendarna američka kantautorica Cat Power nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak, 9. rujna na svom premijernom hrvatskom nastupu, dok će The Tallest Man on Earth nastupiti 15. rujna u Kinu SC-a u Zagrebu, no ako vas interesira također spoj putovanja i koncerta omiljenog vam izvođača, The Tallest Man On Earth nastupit će svega tri dana ranije, 12. rujna u Lucerni, u Pragu.

14. i 16. rujna rezervirani su za velikane rocka – The Who! Legendarni band nastupa prvo u Beču te u Bologni i Milanu. Odličan razlog za putovanje u ovoljetnu hit destinaciju, Italiju.

S druge strane, u Narodno pozorište u Sarajevu, 15. rujna, nastupit će Joss Stone, britanska pjevačica koju zbog boje i snage glasa često uspoređuju s Arethom Franklin, dok će Božo Vrećo, karizmatični autor sevdalinki nastupiti u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 19. rujna.

Zagrebački rock klub Vintage Industrial Bar 23. rujna ugostit će riječki bend kultni Let 3 i koncert pod nazivom Sviraj Stare: Let 3. Snažan ritam, no onih japanskih bubnjara, nastavit će se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu 28. rujna s nastupom Za Ondekoza. Mjesec završava 30. rujna koncertom Električnog orgazma u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Učitati još
Zatvori