Komični kazališni projekt u &TD-u

Komični kazališni projekt u &TD-u

Novi autorski projekt kazališnog redatelja i dramaturga Saše Božića ‘Born to Please’ premijeru će imati sutra, 21. listopada u 20 sati u kazalištu &TD u Zagrebu.

born to please 2

Kazališni je to performans za četiri vrlo različita izvođača: Natašu Dangubić, Ivanu Krizmanić, Jerka Marčića i Marka Jastrevskog gdje se glumci okušavaju u njima nepoznatom izričaju pjevanja.

born to please 3

Radi se o nizu solo izvedbi u kojima glumci, koji nisu vični glazbenom izričaju, pokušavaju zadovoljiti publiku svojim interpretacijama poznatih hitova iz povijesti pop glazbe.

born to please 4

Naglasak je na komičnom, a ne ciničnom aspektu imitacije kao forme. Born to Please zabavlja (sebe i publiku ) pitanjem može li solo izvođač u susretu s publikom izraziti i reprezentirati uzbuđenje velikih, spektakularnih, internacionalnih događanja koji uključuju samu ideju superlativa zabave i zabavljaštva (Eurovizija, San Remo, MTV Awards).

born to please 5

Razvija se specifičan afektni odnos između gledatelja i izvođača u titanskom naporu da se uprizori nemoguće: raskoš i produkcija koncertnih događanja, koje sebi suvremeno istraživačko kazalište ne može priuštiti.

born to please 6

Nakon sutrašnje premijere, reprizna izvedba je na repertoaru 22. listopada u 20 sati, a za ostale izvedbe posjetite itd.sczg.hr.

born to please 10

born to please 11

born to please 13

 

Foto: Zoran Kulušić

Učitati još
Zatvori