Što ove godine možemo očekivati na Interliberu?

Što ove godine možemo
očekivati na Interliberu?

Najpoznatiji međunarodni sajam knjiga Interliber 2020. održat će se na Zagrebačkom Velesajmu od 10. do 15. studenog u specijalnom izdanju prilagođenom trenutnim epidemiološkim mjerama.

Kako će ove godine izgledati Interliber?

Sudeći prema organizatorima, Interliber 2020. će se održati, ali uz sve potrebne sigurnosne i zdravstvene mjere i prema uputama Nacionalnog stožera. Prolazi između izložbenih prostora prošireni su na četiri metra, povećan je i broj paviljona na 5, 6 i 7a, kao i broj ulaza i izlaza, a sve kako bi se osigurao siguran protok ljudi. Iz Zagrebačkog Velesajma poručuju svim posjetiteljima da ne moraju brinuti, ali da se oni jednako tako moraju pridržavati propisanih mjera.

Po knjige s maskom

Iako smo se svi sada apsolutno navikli na nošenje maski, nije na odmet ponoviti kako na sajam nećete moći ući bez iste, a svima će se na ulazu mjeriti temperatura. U prostor će se ulaziti kroz glavni južni ulaz, a posjetiteljima se preporučuje jednosmjerno kretanje. Osim dezinfekcijskih sredstava, ispred paviljona će biti postavljeni brojači s trenutnim brojem osoba u svakom paviljonu. Unutar svakog paviljona bit će postavljene oznake za održavanje socijalne distance od 1,5 metar. Prostori će se redovito provjetravati i dezinficirati.

43.izdanje u specijalnim uvjetima

Interliber se redovito održavao svake godine, a ove će doživjeti svoje 43. izdanje. To je najveća nacionalna književna manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja 300 najznačajnijih nakladnika i knjižara iz zemlje i regije, a svi ljubitelji knjiga redovito se u studenom spremaju u Zagreb kako bi na akcijskim cijenama pronašli novo štivo koje će ih grijati u nadolazećim zimskim mjesecima. Radno vrijeme za posjetitelje bit će od 10 do 21 sat svaki dan, a za vikend do 22 sata.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori