Stigao je nastavak kultnog romana ‘Sluškinjina priča’ koji i vi možete osvojiti!

Stigao je nastavak kultnog romana ‘Sluškinjina priča’ koji i vi možete osvojiti!

Roman Sluškinjina priča s pravom nosi naziv književnog fenomena i suvremenog remek-djela. Roman je objavljen 1985. godine, a nakon što je 2017. dobio svoju televizijsku inačicu, ta zastrašujuća distopijska priča o porobljenim ženama Gileada stekla je golemu popularnost i zaokupila maštu čitatelja diljem svijeta. Sluškinje su postale simbol otpora i glas borbe protiv obespravljenosti žena.

Drugi dio kultne knjige odgovara na sva pitanja

Nakon 35 godina iščekivanja Svjedočanstva nude odgovore na sva pitanja. Dragi čitatelji, ovaj je roman odgovor na sva pitanja koja ste mi postavljali o Gileadu, poručuje nam Margaret Atwood.

Radnja Svjedočanstava zbiva se petnaest godina nakon završetka prvog romana, no u novoj priči ne pratimo više glavnu junakinju Fredovu kojoj se gubi svaki trag.

Junakinje Svjedočanstava suočavaju se same sa sobom i spoznajom koliko su spremne žrtvovati za svoja uvjerenja. Svjedočanstva pripovijedaju tri žene. Prva je dobro nam poznata nemilosrdna tiranica Tetka Lydija. Druga žena čija će se priča rasplesti u Svjedočanstvima je Agnes, djevojka koja je odrasla u Gileadu te je od djetinjstva odgajana za Suprugu Zapovjednika. Treći je glas Svjedočanstava živahna tinejdžerica Daisy koja živi u Kanadi.

Priča povezana sa suvremenim okolnostima

Teokratski režim Republike Gilead i dalje drži vlast u svojim rukama, no naziru se znaci njegova propadanja – izjeda ga korupcija i nadmetanja među elitnim Zapovjednicima.

Samo bilježenje nečijega iskustva čin je nade, tvrdi Margaret Atwood i dodaje kako inspiraciju za roman nalazi u suvremenoj svakidašnjici! Kada je Donald Trump izabran za predsjednika SAD-a, njezin se klasik iz 1985. Sluškinjina priča ponovno našao na ljestvicama bestselera – zastrašujuća stvarnost Republike Gilead čini se dovoljno daleka od našeg svijeta da bi mogla djelovati stvarno, ali je i dovoljno blizu da se može shvatiti kao zloslutno proročanstvo.

Roman Svjedočanstva s engleskoga je prevela Ana Josić, a u prodaji je od 5. lipnja.

Jedan primjerak darujemo vam i mi! Sve što trebate je poslati svoje podatke (ime i prezime, adresu i broj mobitela) na ifeellucky@journal.hr s predmetom maila SVJEDOČANSTVA do petka, 19. lipnja u podne. Dobitnika ćemo objaviti istoga dana tijekom poslijepodneva i kontaktirati ga e-mailom. Sretno!

Sretna dobitnica knjige je Gabriela Soldo. Čestitamo!

Foto: PR, IMDb

Učitati još
Zatvori