Pročitali smo novu hit knjigu koju će Reese Witherspoon pretvoriti u film

Pročitali smo novu hit knjigu koju će Reese
Witherspoon pretvoriti u film

A post shared by Resh Susan (@thebooksatchel) on

Gail Honeyman spisateljica je koja trenutno vlada svjetskih bestseller listama, a njezina najnovija knjiga S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu otišla je toliko daleko da je osvojila i uspješnu hollywoodsku glumicu i producenticu Reese Witherspoon. Ne bi nas čudilo da knjigu pretvori u film ili seriju – svi znamo što je učinila s Big Little Lies i koliku je popularnost donijela autorici Liane Moriarty. No, da ne predviđamo previše, nakon pročitane knjige, morat ćemo se složiti da se radi o još jednom bestselleru koji, kao niti slavna glumica, nećete moći ispustiti iz ruku. O čemu se u knjizi radi? Eleanor Oliphant je tridesetogodišnjakinja u raskoraku s društvenim normama, uredska čudakinja, usamljenica, sklona izgovoriti upravo ono što misli, idealna meta ogovaranja među kolegama.

S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu, Gail Honeyman

Eleanor Oliphant vodi jednostavan život. Svaki dan na posao nosi istu odjeću, za ručak jede isti obrok, na istom mjestu, rješavajući križaljku. Ništa ne nedostaje njezinu pomno organiziranom životu izbjegavanja društvenih interakcija, gdje vikende obilježavaju smrznuta pizza, votka i telefonski razgovori s mamicom. S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu, no jedno obično dobro djelo srušit će zidove koje je Eleanor podignula oko sebe. Morat će naučiti kako navigirati svijetom koji svi ostali, čini se, uzimaju zdravo za gotovo – dok traži hrabrost da se suoči s mračnim zakucima koje je cijeli život zaobilazila.

Kroz svakodnevnu rutinu Eleanor, radnja se polako rastvara pred vama. Cijeli opseg njenih neobičnih, no posve uglađenih manira, otkriva se kroz sitne interakcije s likovima oko nje i cijelo vrijeme kroz njen unutrašnji monolog. Kroz nekoliko momenata postavit će se pitanje, jesmo li čudni mi ili ona, tko je zapravo u pravu? A od početka čitanja bit će vam jasno da se iza priče krije velika tragedija čija se slika poput puzzle slaže, komadić po komadić, misteriozno, polako i neodoljivo, da nećete knjigu moći odložiti dok ne doznate, što se zapravo dogodilo Eleanor?

Nećemo vam otkriti previše, samo vam moramo reći da knjigu definitivno vrijedi pročitati!

Možda uskoro gledamo i film…

Svoj prvijenac S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu autorica je napisala u pauzama i nakon radnog vremena na poslu uredske službenice. Za roman je ovjenčana nagradom Next Chapter Award zaklade Scottish Book Trust i prestižnom nagradom Costa za debitantski roman. Knjiga je odmah po objavljivanju postala bestseler Sunday Timesa, a potaknuta uspjehom, Gail Honeyman se posvetila sanjanoj karijeri profesionalne spisateljice. Najnovija vijest jest da je Reese Witherspoon, tj. njezina kompanija Hello Sunshine otkupila prava za film. Jedva čekamo.

Sretnica ili sretnik može upravo knjigu S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu osvojiti pošalje li svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu, do 10. lipnja kada ćemo objaviti sretnog dobitnika ili dobitnicu. Također, kako biste bili u prilici osvojiti knjigu, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Ivi Cvitković!

Foto: Znanje, Unsplash

Učitati još
Zatvori