Manifestacija ‘Knjige u krošnjama’ festival je književnosti za sve generacije

Manifestacija ‘Knjige u krošnjama’ festival je književnosti za sve generacije

Zagrebački park Ribnjak od 26. do 29. svibnja postaje domaćin prvog po redu festivala književnosti za djecu i mlade Knjige u krošnjama. Manifestacija je nastala u organizaciji Centra mladih Ribnjak i izdavačke kuće Ibis grafika. Bogat četverodnevni program uključuje književne i likovne radionice, upoznavanje audio knjiga, predstave, izložbu, koncerte i druge sadržaje. Brojni suradnici festivala pobrinuli su se da program bude raznovrstan i primjeren za sve uzraste.

Upoznajte domaće i strane autore

Djeca će na programu Jutro s autorima na Ribnjaku imati priliku upoznati domaće autore i ilustratore, ali i goste iz Slovenije i Belgije. Oni su, uz predstavljanja slikovnica i knjiga, pripremili i radionice, slušaonice i interaktivne predstave. Svako poslijepodne za najmlađe će zabavu osigurati Zalogaj palačinke, zalogaj slikovnice s Jelenom Pervan. Riječ je o popularnom programu koji nakon niza događanja na zagrebačkim Ravnicama dolazi na Ribnjak. Kako mu i samo ime govori, glavne sastavnice programa su djeci omiljene slikovnice i palačinke! U popodnevnom i večernjem terminu očekuju vas predstave, književno-likovne radionice za srednjoškolce i koncert-predstava za djecu.

Događanja će se odvijati u parku i u prostorijama Centra mladih Ribnjak, a u slučaju kiše sav program održat će se u unutrašnjem prostoru Centra. Cjelodnevni program osmišljen je tako da se u njemu pronađe ponešto za svakoga.

Na buvljaku pronađite neke nove naslove

U sklopu Festivala bit će organizirana i prigodna prodaja knjiga. U nedjelju, u sklopu programa Dječji buvljak, djeca će moći razmjenjivati knjige ili ih ubrati sa stabala za vrijeme programa Uberi knjigu.

Svi programi otvoreni su za javnost i ulaz je slobodan na sve osim na koncertnu predstavu Teatra Poco Loco, za koju se kupuju karte. Što Vas sve čeka na ovom bogatom festivalu možete saznati na službenim stranicama festivala. Stoga ovaj vikend provedite u jednom od najljepših zagrebačkih parkova.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori