Knjiga tjedna: Hit Dolly Alderton o kojem svi pričaju

Knjiga tjedna: Hit Dolly Alderton
o kojem svi pričaju

Memoari i autobiografije nisu tako česti izbor za Journal knjigu tjedna, ali kad neki naslov kombinira humor, netipičan pristup svakodnevnim temama i nevjerojatno zanimljivo iskustvo onda se uvijek nađe u našim preporukama. Knjiga Dolly Alderton, ‘Sve što znam o ljubavi’, proglašena je najboljom autobiografijom 2018. godine i jedan je od nama najdražih novih naslova. Sada je konačno dostupna i u hrvatskom prijevodu u nakladi Profila.

Suvremena, duhovita i otvorena

Iako joj je tek 30 godina, Dolly Alderton trenutno predvodi književnu scenu u Velikoj Britaniji. Njezina autobiografija pisana je jako otvoreno, duhovito, gotovo u tradiciji najbolje literature engleskog humora. Iako potpuno suvremena, korijene ima i u knjigama koje su svojedobno pisali velikani onog pomalo ciničnog engleskog humora P.G Wodehouse i Jerome K. Jerome. Govori o svim onim mislima i emocijama koje se mogu motati po glavama mladih žena, a posebice kad su u pitanju ljubavni život i tabu teme.

Dolly Alderton novinarka je i nekadašnja kolumnistica novina Sunday Times. Njezina je autobiografija svjetsku popularnost stekla upravo izuzetno relateable temama i načinom pisanja. Tako tijekom čitanja uživamo u anegdotama i pričama o pronalasku posla, zaljubljivanju, pijanstvima, muškim i ženskim prijateljstvima i slično. Njezine osobne priče i satirični osvrti na svakodnevicu oduševili su publiku i kritičare.

Kako je Daily Telegraph pisao ‘Sve što znam o ljubavi’ je “izuzetno duhovito, ponegdje šokirajuće i za svaku pohvalu otvoreno i optimistično” štivo. Upravo ono što nam ovih dana i treba!

Knjiga Dolly Alderton od ponedjeljka će se prodavati po cijeni od 105 kuna u nakladi Profila!

Foto: PR, Instagram

Učitati još
Zatvori