Knjiga tjedna: ‘It’s Not All Downhill From Here’ baš je ono što nam treba ovih dana

Knjiga tjedna: ‘It’s Not All Downhill From Here’ baš je ono što nam treba ovih dana

Ovih nam dana treba nešto što će nas podići, oraspoložiti i nasmijati. Journal knjiga tjedna upravo je prikladnog naslova – ‘It’s Not All Downhill From Here‘ autora Terryja McMillana!

Bestseller prestižnih ‘New York Times’ novina izašao je u ožujku i izvrsna je kombinacija književnosti za odrasle, fikcije, tematski vezana za ljubav, obitelj, mentalno zdravlje i kulturalne razlike. Istovremeno, izuzetno dirljivo i zabavno štivo.

Radnja prati Lorethu Curry, 68-godišnju ženu koja iza sebe zaista ima ispunjen i sretan život. Gotovo je u svim aspektima ‘uspjela’ – ima malo biznis carstvo, prekrasan dom, divnog supruga, kvalitetan krug prijatelja. No, Loretha ne planira usporiti, štoviše, želi svima dokazati da njezina dob ne znači ništa i da je pred njom čitav niz uzbudljivosti. Ipak, neočekivani gubitak preokrene Lorethin svijet preko noći, a tako i njezin pogled na sebe i druge. Mora preispitati sve što zna o sebi i skupiti odlučnost kako bi nastavila ono čemu je težila. Sve to uz pomoć prijatelja zbog čega knjiga poprima neodoljiv šarm.

Terry McMillan uspio je balansirati teške prizore i emocije s humorom i optimizmom. Smijat ćete se u jednom trenutku, biti na rubu suza u drugom pa knjiga ostavlja pravi bittersweet okus u ustima. Čitatelji mu posebice hvale razrađene ženske likove s osebujnim karakterima i oslikavanje međuljudskih odnosa. Pravi je to odabir za ovaj period kad je ostati optimističan mala borba sa samim sobom – zabavit će vas, podsjetiti da zaista neće sve otići ‘downhill from here.’

Foto: Amazon, Instagram

Učitati još
Zatvori