Izašla je knjiga ‘Once Upon  Time In Hollywood’ Quentina Tarantina napisana po filmskom hitu

Izašla je knjiga ‘Once Upon Time In Hollywood’ Quentina Tarantina napisana po filmskom hitu

once upon a time in hollywood imdb

Ljeto 2019., osim kao posljednje predpandemijsko ljeto, mnogi od nas pamte po filmskom spektaklu. Koncem kolovoza te godine kina su bila krcata, ulazice rasprodane, a sve zahvaljujući novom filmu jednog od najslavnijih filmskih redatelja, Quentina Tarantina, Once Upon a Time In Hollywood lasirao nas je u kasne šezdesete godine prošloga stoljeća, u zlatno doba Hollywooda uz legendarnu glumačku ekipu koju su predvodili Brad Pitt, Leonardo DiCaprio i Margot Robbie.

Nedavno je izašao jedan skroz cool dodatak ovom Tarantinovom svemiru – autor je objavio knjigu napisanu po filmu!

Knjiga Once Upon a Time In Hollywood napokon je vani

Prisjetimo se, priča je to jednom glumcu i njegovom dvojniku koji kreću na put kako bi pronašli svoje mjesto pod suncem u filmskoj industriji. Njihovo putovanje odvija se na vrhuncu hippie Hollywooda, davne 1969. godine u Los Angelesu. Glavni likovi u filmu Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), bivša zvijezda jedne western TV serije i njegov dugogodišnji dvojnik Cliff Booth (Brad Pitt) u vrijeme zadnjih trzaja zlatnog Hollywooda bore se za svoj uspjeh u svjetskoj prijestolnici filmske industrije koju više ne prepoznaju. Ali Rick ima poznatu susjedu – Sharon Tate.

Tarantinova knjiga slijedi istu premisu, ali postaje bogatija raznim događajima i donosi nam brojne pozadinske priče likova. U knjizi, ako je suditi po kritikama stranih medija, zadire još dublje u zlatno doba Hollywooda i kroz Rickove i Cliffove avanture ilustrira i one mračne detalje hollywoodske povijesti. Priča se tako značajno razlikuje od filma jer joj Tarantino dodaje brojne potpuno bizarne i neočekivane detalje (kako i priliči njegovom stilu stvaranja).

Ovo je prva Tarantnova knjiga ikad, a reakcije publike i kritičara zajednički tvrde da je u pitanju još jedan Tarantinov pun pogodak!

Foto: IMDb, Instagram

Učitati još
Zatvori