Odbrojavamo sate do novog Journal Book Club druženja – pridružite nam se!

Odbrojavamo sate do novog Journal Book Club druženja – pridružite nam se!

Moja-godina-odmora-i-opuštanja

Tek nas nekoliko sati dijeli od još jednog Journal Book Cluba, omiljenog mjesečnog druženja tijekom kojeg vam predstavljamo nove knjige u hrvatskim knjižarama. Svibanj nam je obilježilo čitanje romana Moja godina odmora i opuštanja autorice Ottesse Moshfegh o kojem imamo svakojaka razmišljanja za podijeliti. To ćemo i učiniti večeras u 18 sati u super društvu i ambijentu, a vi nam se također možete pridružiti.

Zašto je baš super ideja da budete dio novog book cluba?

treci book club gosce

Ako ste nama slične onda zasigurno i vi na svojim društvenim mrežama pratite brojne book blogere i preko njih saznajete o novim naslovima koje želite u svom reading corneru. Međutim, blogerice kao što su Ana Jembrek (Knjige su moj svijet) i Tea Špoljar (Delighted Bookworm), donose nam puno više od vijesti o knjigama; divno napisane recenzije, intervjue, godišnje preporuke i slično – sve što netko tko živi i voli književnost želi znati. Svoja će razmišljanja o sve samo ne tipičnoj knjizi podijeliti s Ilinom Cenov, Journalovom dugogodišnjom kolumnisticom i onom pravom ljubiteljicom knjiga koja o njima može pričati svakako, samo ne ravnodušno.

Knjiga o kojoj pričamo i komentiramo već tjednima

Ravnodušnima nas sigurno nije ostavila knjiga Moja godina odmora i opuštanja koju su naše gošće čitale za treći Journal Book Club, kao i 10 sretnih čitateljica koje su osvojile knjigu. Ova neobična priča smještena u New York 2000-ih godina, kad se razlikovao ne samo način života, već i vrijednosti koje su obilježile prve godine 21. stoljeća u SAD-u. Radnja prati neimenovanu protagonisticu koja se osjeća kao da ne pripada u vlastiti život; posao koji obavlja vidi kao mjesto u kojem se skupila sva pretencioznost New Yorka, jedina osoba koja joj je konstanta posljednjih godina je njezina naivna prijateljica Reeva, a živi od velikog nasljeđa koji su joj ostavili tragično preminuli roditelji. Uz asistenciju neobične i upitne psihologinje dr. Tuttle i brda tableta, ona odluči provesti godinu u osobnom lockdownu i vidjeti hoće li ju to transformirati.

Kako bi nam druženje bilo što slađe, naše će gošće moći uživati u proizvodima omiljene zagrebačke craft pekarnice Korica. U nju često svraćamo po brojne delikatese, idealne za slanoljupce, ali posebno za slatkoljupce – koji u našim redovima itekako prevladavaju. Rijetko kad možemo odoljeti ručno rađenim pecivima, kroasanima i domaćem kruhu koji se prave po tradicionalnoj metodi. No, slažemo se da smo najslabiji ipak na cruffin – jedan od najpoznatijih proizvoda popularne Korice koji nam uvijek uljepša dan.

Družimo se večeras u 18 sati

Treći-Journal-Book-Club

Cijela je poanta Journalovih book clubova da nam se upravo vi pridružite i otkrijete nove interesantne naslove koje možete nabaviti u knjižarama ili knjižnicama. Bez obzira jeste li pročitali knjigu, tražite li književnu preporuku ili jednostavno volite slušati o trenutno aktualnim naslovima, vjerujemo da će vam biti zanimljivo sudjelovati u Journal Book Clubu. Pridružite nam se danas u 18.00 sati na našem YouTube kanalu, ostavljajte komentare, pitajte naše gošće baš sve što vas zanima i s nama zaokružite još jednu Journal Book Club priču…

Foto: Vuković&Runjić, Ilina Cenov, Ana Jembrek, Tea Špoljar

Učitati još
Zatvori