J. K. Rowling će sljedeći mjesec predstaviti četiri nove Harry Potter priče

J. K. Rowling će sljedeći mjesec predstaviti
četiri nove Harry Potter priče

Od trenutka kada je prvi puta predstavljen u knjizi Harry Potter i kamen mudraca, čarobnjački svijet Harryja Pottera ne prestaje oduševljavati generacije čitatelja. I iako je zamišljen u samom početku kao samo sedam knjiga i ništa više, teško je bilo ostati na tome jer fanovi su inzistirali na novim pričama, novim idejama i neprestano su iščekivali još jedan pogled na svoje najdraže likove.

Prvo smo ga dobili u obliku predstave Harry Potter i ukleto dijete, a zatim i knjige, gdje smo pratili odrasle Harryja, Rona i Hermione i njihovu djecu. Onda se otvorio novi prozor u čarobnjački svijet kroz seriju filmova Čudesne zvijeri – već smo odgledali dva nastavka u kojem glavnu riječ vodi Newt Scamander, 70 godina prije rođenja Harryja Pottera, a što se više priča razvija (bit će sveukupno pet filmova) to više poznatih likova dolazi na male ekrane i ta se dva svijeta povezuju.

Četiri nove Harry Potter priče

Sada je J. K. Rowling svoju vjernu zajednicu razveselila još jednom viješću. U narednih nekoliko mjeseci izdavat će e-knjige koje će pružiti dodatni uvid u cijeli čarobnjački svemir, posebice onaj vezan uz Hogwarts. Četiri nove knjige pratit će predavanja, konkretnije predmete, koje su Harry i ekipa slušali za vrijeme svog boravka u školi.

Harry Potter: A Journey Through Charms and Defence Against the Dark ArtsHarry Potter: A Journey Through Potions and HerbologyHarry Potter: A Journey Through Divination and Astronomy i Harry Potter: A Journey Through Care of Magical Creatures, četiri su nove priče koje iščekujemo, a koje će se baviti poviješću magije i isječcima iz folklora.

Svi koji žele pomnije zaviriti u ovaj svijet, s dokumentarnim pogledom na čarobnjačke običaje, sigurno će biti oduševljeni. Na linku doznajte više – prva knjiga stiže 27. lipnja 2019.

Foto: Harry Potter

Učitati još
Zatvori