Čarobni svijet Harryja Pottera stiže na ovogodišnju Noć knjige

Čarobni svijet Harryja Pottera stiže
na ovogodišnju Noć knjige

U tijeku je 11. izdanje Noći knjige, a nakon ponešto skromnijih izdanja zbog pandemije, ove se godine sva događanja vraćaju u svom punom opsegu. Mnogobrojnim aktivnostima koje promiču čitanje u Noći knjige pridružuje se Školska knjiga koja u subotu, 23. travnja, u zagrebačkoj knjižari Arkadija na Trgu bana Josipa Jelačića 14 organizira cjelodnevno druženje s malim i velikim zaljubljenicima u pisanu riječ. U nekoliko zanimljivih programa izdvaja se onaj koji će posebno razveseliti sve ljubitelje malog čarobnjaka kojem danas svi znaju ime. U pitanju je, naravno, Harry Potter.

Nova izdanja iz svijeta najpoznatijeg čarobnjaka

Program Svijet Harryja Pottera, koji je na rasporedu od 17.30 sati, posvećen je novim izdanjima Školske knjige i Lumena u kojima glavnu riječ vodi omiljeni čarobnjak iz Hogwartsa. Uz Službenu Harry Potter kuharicu – Slane i slatke čarolije, bit će riječi i o edukativnim izdanjima koja su nastala u koprodukciji s britanskim izdavačem Scholastic. To su interaktivna grebalica/slikovnica Harry Potter – Skriveni Hogwarts – Čarobna grebalica i vježbenica Harry Potter – Čarolije Hogwartsa – Vježbenica za buduće čarobnjake, uz koje dolaze i atraktivni darovi (drvena pisaljka, odnosno kapica za olovku, šablone i naljepnice).

Nedvojbeno, veliko zanimanje izazvat će i serija edukativnih i zabavnih Legovih knjižica (u suradnji s Wizarding Worldom). U njima je djeci ponuđeno obilje aktivnosti u Hogwartsu i okolici u društvu Harryja Pottera, Rona i Hermione. Mali čitatelji mogu slagati figurice, rješavati izazovne zadatke i zagonetke, prolaziti kroz labirinte, usavršavati nevjerojatne čarolije, otkrivati tajanstvena stvorenja, istraživati tajne tunele, bacati čaroliju patronusa, i još pregršt zabavnih aktivnosti uz koje će vrijeme zasigurno proletjeti.

Tako će najpoznatiji čarobnjak na svijetu još jednom ujediniti neke nove generacije te pokazati kako je i danas, skoro punih 25 godina od izlaska prve knjige, riječ o jednoj od najpoznatijih priča u povijesti i fenomenu koji je zaludio generacije.

Foto: Profimedia/Pexels

Učitati još
Zatvori