5 audio knjiga kojima su naratorice najveće Hollywoodske zvijezde

5 audio knjiga kojima su naratorice
najveće Hollywoodske zvijezde

Pripadate li onom tipu ljudi koji baš ništa ne voli raditi u tišini, audio knjige su idealne za vas. Zamislite samo dnevnu dozu tjelovježbe uz zanimljive glasove omiljenih glumačkih zvijezda, pospremanje kuće, šetnju prirodom ili vožnju tramvajem dok vas prati napeta radnja romana. Uz to što ćete izbjeći konstantnu izloženost “šokantnim” vijestima, small talks u svom okruženju i već pomalo dosadne playliste, dodatno ćete oplemeniti svoju maštu, nadopuniti znanje opće kulture, obogatiti svoj engleski vokabular, ali i uštedjeti vrijeme jer ne morate izdvajati posebno vrijeme za čitanje.

Na popisu sjajnih romana čiju ćete radnju pratiti uz glas Meryl Streep, Nicole Kidman ili Kate Winslet našla su se vječna klasična djela realizma, drame, fikcije te ljubavni romani. Izdvajamo pet najzanimljivijih naslova.

‘The Handmaid’s Tale’ autorice Margaret Atwood u izvođenju Claire Danes

Clare Danes oduzima dah pričajući priču ovog modernog klasika, postavljenog u svijetu u kojemu su ženama potpuno oduzeta sva prava. Borba, izvrnuta pravila, zavrzlame i  složeni karakteri likova koji čine ovo djelo velikim Claire je sjajno prenijela svojom naracijom. Čak i ako ste gledali prve dvije sezone serije, trebali biste poslušati knjigu jer je toliko uzbudljiva da će vas radnja potpuno preuzeti. Dok iščekujete ekranizaciju treće sezone, ovo je odličan način da se bolje upoznate s pričom.

‘To the Lighthouse’ autorice Virginia Woolf u izvođenju Nicole Kidman

Ovaj klasik prati Ramseysove i njihove goste na odmoru usred Isle of Skye. Napetost između likova raste kako raste i plima. Naracija Nicole Kidman, verzija je koja će vas zasigurno odvesti u domišljatu, duhovitu, ali duboku prozu Wirginije Woolf.

‘Go to set a Watchman’ autorice Harper Lee u izvođenju Reese Witherspoon

Zanimljiva priča prati ovo djelo budući da je riječ o nastavku romana Ubiti pticu rugalicu. U ovom, pak romanu, upoznajemo se sa životom junakinje prvog dijela romana Scout kada odraste te se vrati kući nakon što je izgradila život u New Yorku. Autoricu Harper Lee godinama su nagovarali da napiše drugi dio knjige ubiti pticu rugalicu po kojoj je i snimljen uspješan film, no ona je uvijek odbijala tu ideju. Kasnije, njen odvjetnik je dao uvid u njezin rukopis koji je zapravo nastao prije uspješnog romana i koji joj je poslužio kao inspiracija, a zapravo je riječ upravo o ovom djelu kojega je Reese Witherspoon odlično dočarala.

‘Heartburn’ autorice Nore Ephron u izvođenju Meryl Streep

Iako je knjiga prepuna boli i tjeskobe budući da protagonisticu vara suprug i to joj potpuno lomi srce, osjećat ćete se udobno i smireno jer glas Meryl Streep ovo je djelo učinio magičnim. Poslušajte red ljubavnih problema praćenih divnim receptima i karizmatičnom Meryl i otplovite u svijet mašte.

‘Slouching Towards Bethlehem’ autorice Joan Didion u izvođenju Diane Keaton

U djelu ‘Slouching Towards Betlehem’, Didion bilježi revoluciju 60-ih godina kroz eseje koji pokrivaju sve događaje važne za shvaćanje konteksta tog vremena. Od otmica do masovnih ubojstava. Diane Keaton je savršena osoba za čitanje ovog djela stoga se nećete moći isključiti sve dok ona ne pročita i posljednje riječi iz ove sjajne knjige.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori