Kino u prekrasnom ambijentu otoka Mljeta

Kino u prekrasnom ambijentu otoka Mljeta

mljet2

Kino Mediteran se treće ljeto zaredom vraća na otok Mljet i to sa dva trodnevna gostovanja. Od 2014. godine održava se u prekrasnom ambijentu Starog doma Kulture u Goveđarima u srcu Nacionalnog parka. Ovaj prostor je za projekt bio jedan od najvećih izazova, ali vrijedi svakog uspona jer neopisiv je doživljaj gledati filmove u takvom ambijentu. Osim kina na Mljetu možete guštati i u prekrasnoj prirodi, a da bi vam duša bila puna umjetnosti brinu se fenomenalni ljudi iz Galerije Stara skula koja je stanica broj 1 na otoku za izložbe, radionice i brojna događanja.

kinomediteran1

Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji čiji je glavni cilj oživiti kino dvorane i ljetna kina te dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina odavno zatvorena. Fokus projekta je na europskim i nezavisnim filmovima. Kino Mediteran se održava u 26 gradova od kojih 12 ima programe kroz cijelu godinu.

Sve što dolazi

Sve što dolazi

Na Mljetu je ove godine dva puta po 3 dana, od 26. do 28. srpnja & od 10. do 12. kolovza. Program počinje 26. srpnja u 21:30 s francuskom crnom komedijom ‘Priče s asfalta’ koja je nedavno dobila nagradu publike na Festivalu mediteranskog filma Split. Jednu od glavnih uloga igra Isabelle Huppert koja je glavna zvijezda i francuske drame ‘Sve što dolazi’ na rasporedu 28. srpnja u 21:30. Ovaj film dobitnik je Srebrnog medvjeda u Berlinu.

Publika će još gledati i ‘Malog princa’, miljenika publike svjetskih festivala ‘Drugu majku’ te pobjednika Berlinalea talijanski dokumentarac ‘Gori more’.

Priče s asfalta

Priče s asfalta

Jutarnji polasci katamaranom iz Splita (7:40) i poslijepodnevni s Mljeta (17:50) daju vam priliku da guštate u čarima otoka barem preko vikenda, ako niste u mogućnosti preko tjedna! Prijevoz do Starog doma kulture je ispred Hotela Odisej pola sata prije projekcije.

Za sve detalje pratite Kinomediteran.hr i Facebook event.

Učitati još
Zatvori