U ovotjednoj Journalovoj Coolturi pronađite 7 stvari o kojima su svi pričali i za koje morate čuti

U ovotjednoj Journalovoj Coolturi pronađite 7 stvari o kojima su svi pričali i za koje morate čuti

Još je jedan tjedan iza nas i ponovno je bio prepun noviteta u pop kulturi. Journalova Cooltura donosi nam pregled najboljih stvari o kojima smo svi pričali ili su vam možda prošle ispod radara pa je ovo idealna prilika da ‘pohvatate konce.’ Od serija i filmova preko knjige i glazbe pa sve do interijera, otkrijte koje su stvari obilježile protekli tjedan.

Cool…serija

Tek je krenula s produkcijom, a za seriju ‘The Son’ već baš svi znaju. Oduševila nas je vijest o novoj priči u kojoj će glumiti genijalni Jake Gyllenhaal. Krenula je adaptacija bestselera popularnog norveškog autora Joa Nesbø u kojoj ćemo gledati mnoga poznata filmska imena. Roman The Son (Sin), prati priču 30-godišnjeg Sonnyja koji živi u Oslu, gradu u kojem vlada korupcija koja je i zaslužna za to što je pola života proveo u zatvoru potpuno nevin. Kada sam otkrije koliko je sustav pokvaren i da on nije jedini, kreće u osvetu. Seriju će režirati Denis Villeneuve s kojim Jake do sada ima jako dobre suradnje, a godinama su pokušavali uloviti novi projekt. Sve o limitiranoj seriji otkrijte ovdje.

Cool…film

Nije zaslužio titulu ‘cool’ filma, ali svakako je ovog tjedna bio u trendingu. ‘Songbird’ je najnoviji film u kojem glume, između ostalih, K.J. Apa i Demi Moore, a samo je trailerom potaknuo brojne kontroverze. U pitanju je prvi film o pandemiji koronavirusa koji je smješten radnjom u 2024. godinu. Iako nekima izgleda napeto, brojni su kritičari zaključili kako je produkcija pogriješila snimanjem ovakve teme dok smo još za vrijeme pandemije. Više o ovoj filmskoj kontroverzi otkrijte ovdje.

Cool…knjiga

Sve što znam o ljubavi - cover

U književnom svijetu bezbroj noviteta! Nova Journalova knjiga tjedna svakakoje zaslužila naći se na ovoj listi. ‘Sve što znam o ljubavi’, autobiografija Dolly Alderton, oduševila je književnu scenu, zaradila brojne hvale i bila proglašena knjigom godine. Sad je napokon stigla u hrvatskom prijevodu u nakladi Profila. Sve o ovom štivu ispunjenom anegdotama i promišljanjima o odrastanju, ljubavi, pijanim provodima i tabu temama pročitajte ovdje.

Vijest koja je obilježila svijet knjiga je i ona o odgodi ovogodišnjeg Interlibera. Prvotno razočaranje zamijenio je ushit zbog brojnih interliberskih popusta s kojima knjižare kreću u vlastitom angažmanu – što u web shopovima, što u fizičkim knjižarama. Sve popuste na jednom mjestu pronađite ovdje.

Cool…art

Martina Miholić naslovna

Povodom zadnje i još aktualne MEŠTART izložbe  – Archeology of Archetypes umjetnice Martine Miholić, koju možete razgledati do 31.prosinca ove godine, izdan je i katalog koji možete potražiti u Atelijeru gdje će vas kustosica izložbe ili sama umjetnica provesti kroz svoju komunikaciju s opusom velikog Ivana Meštrovića. Više o divnom katalogu, ali i cijelom projektu MEŠTART, otkrijte ovdje.

Cool…glazba

Lijepa vijest iz svijeta glazbe obilježila je tjedan ljubiteljima kultnog Davida Bowieja.  obzirom na aktualnu svjetsku pandemijsku situaciju nećemo moći uživati u velikim hommage live koncertima, ali zato se sprema jedna virtualna glazbena poslastica. Trent Reznor, Perry Farrell, Billy Corgan i mnogi drugi svjetski glazbenici nastupit će na koncertu ” Just For One Day” na 74. rođendan Davida Bowieja. Veliki rođendanski koncert organizira dugogodišnji pijanist Davida Bowieja, Mike Garson, a na njemu će sudjelovati brojni glazbeni suradnici iz svakog razdoblja karijere Davida Bowieja, kao i brojni drugi svjetski glazbenici.  Više o genijalnom eventu za koji morate kupiti ulaznicu otkrijte ovdje.

Cool…event

balet Ponos-i-predrasude - premijera - cover

Događaj o kojem su svi pričali je sinoćnja premijera ‘Ponosa i predrasuda u zagrebačkom HNK-u. Bezvremenska ljubavna priča dosad nikad nije bila ispričana baletnom izvedbom ovdje. U vremenima kad pandemija obustavlja normalan rad kulture i kazališta, a strah od iste smanjuje posjećenost predstavama, balet ‘Ponos i predrasude’ ogroman su adut HNK-a. Redatelj Leo Mujić donio nam je predivnu novu adaptaciju kultnog romana. Premijera se održala jučer, a kako je sve izgledalo pogledajte u našoj foto priči s generalne probe.

Cool…dizajn

Dunja Ignis kuglice za bor 2020.

 Sada je pravi trenutak da polako počnemo razmišljati o blagdanskoj sezoni i kako ćemo blagdansku atmosferu unijeti unutar naših domova. Ove ćemo godine više no ikad prije vremena provesti upravo u našim domovima. I dok će nas blagdanski ugođaj postignut tisućama lampica, kuglica i drugim božićnim dekoracijama pratiti svaki put kad izađemo iz kuće, jednako bajkovitom blagdanskom atmosferom poželjet ćemo se okružiti u svojim kućama i stanovima. Ove godine svojim ćemo božićnim drvcima dodati dozu jedinstvenosti uz najljepše kuglice koje nose potpis hrvatskih kreativki. Uz na našoj listi želja ove se blagdanske sezone nalaze i divne kuglice za bor s potpisom umjetnice Dunje Ignis. Nakon minimalističkih predmeta od keramike i keramičkih posuda s motivom plivačica, hrvatska umjetnica predstavila je divnu kolekciju kuglica za bor.  Više o prekrasnim kuglicama i informacijama gdje ih možete kupiti pronađite ovdje.

Foto: Instagram, IMDb, Sanja Tušek, Juraj Vuglač, Profil

Učitati još
Zatvori