Remek djelo s Josephom Gordon-Levittom
otvara New York Film Festival

Joseph Gordon Lewitt je utjelovio lik Philippe Petita, slavnog francuskog hodača po žici koji je 1974, 7. kolovoza osam puta prošetao žicom između Twin Towers-a World Trade Center-a u New Yorku. Za svoj neovlašteni i skoro protuzakonit podvig kojeg nazivaju ‘le coup’ Philippe je hodao na žici tj. kabelu od 200 kilograma na 400 metara iznad zemlje. Bio je optužen zbog svog čina, no sve optužbe su odbačene u zamjenu za nastup za djecu u Central Parku u New Yorku. Film ‘Put do slave’ bazira se na tom istinitom događaju te je glavnog junaka filma, Philipe Petita, maestralno utjelovio mladi glumac Joseph Gordon-Levitt.

Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt) in TriStar Pictures' THE WALK.

Film ‘Put do slave’, novo remek-djelo vrhunskog filmskog vizionara Roberta Zemeckisa, izabran je za ovogodišnje otvorenje filmskog festivala u New Yorku u petak, 25. rujna. Tom Rothman, predsjednik uprave Sony Pictures Motion Picture Group kao svoj prvi producentski uradak pod okriljem novo-oživljenog studija TriStar odabrao je upravo ‘Put do slave’ – film o francuskom hodaču po žici Philippeu Petitu koji je 1974. godine razapeo žicu između dva tornja Svjetskog trgovačkog centra i bez ikakve zaštite hodao po njoj.

put do slave post 3

Redatelj Robert Zemeckis ovom je prilikom izjavio – ‘Izuzetno sam počašćen i zahvalan što je naš film izabran za otvorenje 53. filmskog festivala u New Yorku. ‘Put do slave’ je njujorška priča i ponosan sam što ćemo upravo publici u New Yorku prvoj predstaviti naš film. Nadam se da će publika na festivalu biti uronjena u spektakl, ali također i oduševljena pričom o ovom strastvenom umjetniku koji je svojim potezom prekrasnim tornjevima dao dušu.’ U filmu ‘Put do slave’ glavne su uloge ostvarili Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley, James Badge Dale, Ben Schwartz, Steve Valentine, Charlotte Le Bon, Clement Sibony, Caesar Domboy i Benedict Samual. Redatelj Zemeckis i Christopher Browne napisali su scenarij prema Petitovoj autobiografiji ‘To Reach the Clouds’, a film su producirali Steve Starkey, Zemeckis i Jack Rapke. Donosimo drugi teaser trailer ove napete priče koja u kina dolazi početkom jeseni. Do tada, pogledajte:

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori