Izložba jednog od najvećih umjetnika 20. st. u Labinu

Izložba jednog od najvećih
umjetnika 20. st. u Labinu

labin post 2

Danas, 2. ožujka, na labinskom Pjacalu točno u podne otvorio se prvi Bijenale industrijske umjetnosti IAB01. Središnji događaj Bijenala koji će trajati do 30. rujna izložba je jednog od najvećih umjetnika 20. stoljeća – Josepha Beuysa!

Ovaj njemački avangardni umjetnik, teoretičar umjetnosti, kipar i slikar utjecao je na čitav niz suvremenih umjetnika te je ostavio neizbrisiv trag na svjetskoj umjetničkoj sceni. Na labinskom Bijenalu bit će predstavljeno više od 80 umjetnika iz cijeloga svijeta i to na različitim lokacijama u gradu. Tako će u Gradskoj galeriji Labin danas u 19 sati, u sklopu posebnog programa Bijenala biti otvorena skupna izložba ‘Više od slike/Oltre l`Immagine/Beyond the image’, koja će se moći razgledati do 9. travnja.

bijenale industrijske umjetnosti slider fejs

Izložbu će otvoriti kustos izložbe Giorgio D`Orazio, a prisustvovati će i gospođa Lucrezia De Domizio Barunica Durini, selektorica međunarodnog dijela programa Bijenala, zaslužna i za postav izložbe. U Gradskoj galeriji Labin biti će izloženi fotografski radovi dvadeseti i pet međunarodno priznatih autora.

Više o Bijenalu industrijske umjetnosti IAB01 možete saznati na industrialartbiennale.eu.

Foto: Facebook, TZRL

Učitati još
Zatvori