Jako zanimljive izložbe ovog tjedna

Jako zanimljive izložbe ovog tjedna

Nina Kurtela

U zagrebačkoj Galeriji Događanja KNAP-a u Zagrebu izlaže jedna od najzapaženijih mladih autorica suvremene likovne scene. Autorica iz Zagreba sa Berlinskom adresom, Nina Kurtela. Ova izložba nastavak je autoričinog promišljanja, te nam donosi rad koji se razlikuje u pristupu od dosadašnjih radova, no u svojoj ideji slijedi autoričin fokus interesa. Radovi Nine Kurtele često imaju jaki socijalni aspekt te interes za društvo što nam autorica pokazuje i na ovoj izložbi. Izložba se može pogledati do 4. studenog 2016 u radnom vremenu Galerije od 10 do 21 sat i subotom od 10 do 14 sati.

HULU

Otvorenje splitske izložbe autora Vojina Hraste i Tine Vukasović naziva Koga treba ubiti da dobijemo… dogoditi će se 28. listopada 2016. godine u 20h u Salonu Galić u Marmontovoj ulici. Nekonvencionalan scenografski pristup autora rezultirao je ambijentalnom instalacijom koja poziva posjetitelje na djelovanje te ih uvlači u ‘krimić’ i misterioznu igru unutar izložbenog prostora.

HULU

Zagrebačka galerija Greta ove subote otvara izložbu Monike Meglić, Martine Miholić i Mije Orsag koje će po drugi put izvesti jednodnevni interaktivni performans, pod nazivom Cugaj s umjetnicom – svaka ima svoj karton!

Umjetnice primjećuju kako su alkoholna pića neizostavan dio svakodnevice – pijemo na poslovnim večerama, pijemo u društvu, pijemo na otvorenjima izložbi, na domjencima i na svim značajnijim događanjima i susretima. Ručkovi završavaju čašicom vina, a o večerama da i ne govorimo. Pivo je ljeti naš najuobičajeniji alat za osvježenje, a rakija liječi sve – od udarca u koljeno do želučanih tegoba. Nerijetko i prvi sastanci počinju alkoholnim pićima.

Miholić

Monika, Martina i Mia u Greti nastavljaju svoje istraživanje, s posjetiteljima galerije, naravno uz piće. Uz čašicu razgovora (koji traje oko 10-15 minuta/posjetitelj), posjetiteljima nude i medicinske kartone (za svaku od njih po jedan) u koje posjetitelji, nakon druženja s umjetnicama, upisuju svoje osobne dojmove. Kako se posjetitelji izmjenjuju, tako i količina alkohola u organizmu umjetnica raste, a komentari u kartonima se neminovno mijenjaju. U kom smjeru? Također, umjetnice će posjetiteljima nuditi besplatne savjete kako savladati mamurluk, atraktivnu i prigodnu glazbenu podlogu ali i još poneko iznenađenje.

Greta

Učitati još
Zatvori