Zanimljiva izložba u Splitu poznate fotografkinje

Zanimljiva izložba u Splitu
poznate fotografkinje

GAURINA 4

Osma samostalna izložba naziva Prozori Hrvatske, poznate fotografkinje Biljane Gaurine, otvorit će se  u srijedu, 6. srpnja u 20 sati u hotelu Le Méridien Lav u Splitu.

S tom izložbom fotografkinja je, kako sama ističe, ‘zagrlila cijelu Hrvatsku’ i kroz samo jedan detalj predstavila njezino bogatstvo, raznolikost i tradiciju. Prozori su odličan medij. Potiču maštu onoga tko zamišlja što se događa u kućama iza njih, a onome tko gleda kroz njih omogućuju jasnu sliku. Oni su zaista radoznale oči svake kuće i predstavljaju nam se karakterima kao ljudi.

GAURINA 3

Autorica je proputovala 4000 kilometara, od Iloka, Vukovara, Vinkovaca, Đakova – preko Varaždina, Čakovca, Zagreba, Ogulina, Pule, Poreča, preko Zadra, svih otoka do Dubrovnika kako bi ih zabilježila.

I upravo iz te dobre energije priča je dobila i svoj nastavak – danas njezini Prozori žive i u drugom mediju – kao suveniri branda Senses of Croatia koji svatko onaj koji je imao problem kako ponijeti uspomenu na našu divnu domovinu, sad ima divnu sliku koja će ga uvijek vratiti u Hrvatsku.

GAURINA 1

GAURINA 2

Učitati još
Zatvori