Izložba radova koji se natječu za T-HT@MSU.HR nagradu

Izložba radova koji se natječu za
T-HT@MSU.HR nagradu

Osmu godinu za redom 13. ožujka 2015.  u 20 sati otvorit će se izložba “Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost” u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Tanja Vujasinović, Neisporučeni neoni gospodina Lackovića

Tanja Vujasinović, Neisporučeni neoni gospodina Lackovića

MSU i T-Hrvatski Telekom osmu godinu za redom dodjeljuju četiri nagrade za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti pod nazivom “Nagrada za hrvatsku suvremenu vizualnu umjetnost T-HT@msu.hr”. Kao i svake godine, ova značajna manifestacija već tradicionalno predstavlja relevantni presjek trenutačnog stanja hrvatske suvremene umjetnosti. Ove će se godine dodijeliti otkupne nagrade u netto iznosu: prva nagrada 50.000 kuna, druga nagrada 45.000 kuna, a treća 40.000 kuna. Nagradu publike u netto iznosu od 10.000 kuna, isplatit će se umjetniku čiji rad osvoji najviše glasova publike, a otkupljeni radovi postat će dijelom zbirke T-HT@MSU.

Borko Vukosav, Jezera

Borko Vukosav, Jezera

Od 166 radova prijavljenih na natječaj ove godine stručno povjerenstvo odabralo je 31 rad uz troje pozvanih umjetnika što čini ukupan broj od 34 rada koja će biti predstavljena u MSU od 13. ožujka do 12. travnja 2015. godine. Većina odabranih radova su u mediju fotografije, zatim slika i crteža, multimedijskih instalacija i videa, dok ih je najmanje u mediju skulptura, objekata, ambijenata i performansa. Stručno povjerenstvo Nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr pozvalo je troje umjetnika koji će se izravno natjecati za jednu od četiriju nagrada. Pozvani umjetnici ove godine su Lovro Artuković, Martina Kramer i Goran Škofić.

Davor Konjikušić, Sveti ljudi

Davor Konjikušić, Sveti ljudi

Nakon otvorenja izložbe slijedi performans Nike Mihaljevića u NO galeriji MSU-a od 20.30, a od 21 sat nastavlja se druženje uz zabavni program.

Učitati još
Zatvori