Izložba kojom se slavi pripovjedanje

Izložba kojom se slavi pripovjedanje

U Hrvatskoj se već nekoliko godina 20. ožujka obilježava Svjetski dan pripovjedanja. Tog dana pričaju se priče i globalno se slavi umijeće usmenog stvaranja. Na taj se dan u Galeriji događanja u Zagrebu otvara izložba Margarete Peršić, ilustratorice, lutkarice i pripovjedačice.

Margareta Paršić post6

Toga dana pripovjedači diljem svijeta pričaju bajke, mitove, legende te čudesne doživljaje. Jedan od ciljeva ovakvog događanja je povezivanje svih sudionika, ali i razmjena priča, nadahnuća, iskustava te ostvarivanje kontakta. Pripovjedačica Margareta Paršić publici će predstaviti ilustracije iz svoje najnovije slikovnice “Srce na štapu” i tako im ispričati priču o odvajanju gdje glavni lik slikovnice, jedan dječak, kako pripovjeda Margareta, živi u praznim, ostavljenim poštanskim sandučićima. On sa svakom novom scenom mijenja sandučić, svoje emocije, život i na kraju sebe. Ova priča svorena je kombinacijom starih odbačenih pa pronađenih stvari te originalnih lutaka.

Margareta Peršić post3

Otvorenje izložbe umjetnice Margarete Peršić je u petak, 20. ožujka, u 19 sati, u Galeriji događanja u Zagrebu. Izložba se može pogledati do 17. travnja 2015.

Foto: facebook stranica Margarete Peršić

Učitati još
Zatvori