Izložba plakata o kojima su svi pričali

Izložba plakata o kojima su svi pričali

Nji3

Hrvatsko dizajnersko društvo sljedeće srijede 29. lipnja u svojoj galeriji u 2o sati otvara izložbu znakovitog naslova – Hrvatski dizajneri u akciji. Izložbom se obilježava nedavna akcija kojom je neformalna grupa dizajnera svojim radom dala podršku stručnom timu za Cjelovitu kurikuralnu reformu i inicijativi Hrvatska može bolje.

Akciju su osmislile i pokrenule Tatjana Bartaković i Iva Babaja te je realizirana u svega nekoliko dana. Okupile su brojne remomirane dizajnerice i dizajnere, njih 30-ak, a mnogo ih se pridružilo tijekom trajanja akcije.

Plakati

Plakati koji su nastajali tijekom nekoliko dana uoči prosvjeda nosili su poruke o važnosti obrazovanja, kao i o pogubnosti neznanja, o otporu političkim pritiscima na struku u odlukama ključnim za budućnost društva u kojem živimo, ali i o društvenoj odgovornosti i društvenom poslanju dizajna kao profesije. Ti plakati ponijeli su iznimnu uspješnu kampanje koja je naišla na sjajan odjek u javnosti, a u konačnici su, preseljeni na transparente, postali i sastavni dio masovnog prosvjeda na glavnom zagrebačkom trgu.

Bunch

Ovu zanimljivu, a i značajnu izložbu možete pogledati do 5. srpnja svaki radni dan od 10 do 20 sati, te subotom od 10 do 15 sati. Detalje izložbe, akcije to koji su sve autori sudjelovali možete saznati na dizajn.hr

Učitati još
Zatvori