Umjetnik koji prkosi gravitaciji i zakonima logike

Umjetnik koji prkosi gravitaciji
i zakonima logike

U sklopu manifestacije Rendez-vous, festivala Francuske u Hrvatskoj koji se održava od svibnja do rujna 2015. godine diljem cijele Hrvatske otvorena je izložba ‘Naopako’ u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu, nakon zagrebačkog gostovanja bit će postavljena u Galeriji Oranžerija u Vukovaru.

rende vous 3

Philippe Ramette, francuski umjetnik, kipar, fotograf i grafičar, autor je zanimljivih nadrealističkih instalacija u kojima je prikazan u nelogičnim i nevjerojatnim pozama. Ramette voli prkositi zakonima gravitacije i logike pa preispituje postojeće dogme u svijetu koji se predstavlja razumnim, a kojim vladaju čisto ludilo i nasilje.

rende vous 2

Umjetnik izvodi akrobatske performanse bez korištenja varki ili digitalne obrade fotografija kako bi pokazao apsurdnu stranu egzistencije. Njegovu poruku ‘Postanite napokon razumni, živite nemoguće’ na najbolji će mogući način dočarati izložba koja autora prvi put predstavlja u Hrvatskoj i otvorena je za javnost do 7. lipnja u Zagrebu, a od 10. do 28. lipnja u Vukovaru.

rende vous 1

Učitati još
Zatvori