Druga strana groznice subotnje večeri

U srijedu 8. srpnja u 20 sati u HDD galeriji otvara se druga izložba projekta ‘Druga strana groznice subotnje večeri’, posvećena vizualnom jeziku disco kulture. Projekt općenito locira pozitivne utjecaje plesne, glazbene i društvene ‘pošasti’ zvane disco u razdoblju od 1977. do 1983. Prvi dio postava, nazvan ‘Utjecaji, uzori i inovatori’ u Kuli Lotrščak (30. svibnja – 8. srpnja 2015.) odredio je mjesta, imena i događaje koji su importirali ovaj stil.

hdd post 2

Veliki broj izloženih omota ploča domaćih disko zvijezda, ali i inozemnih u licencnim izdanjima, ima primarnu svrhu označiti simbolički jezik disca, kao i idejne postulate pokreta: seksualnu emancipaciju, manjinsku inkluzivnost, modernitet klupskog ambijenta, kao i društvene naglaske hedonizma kao protesta protiv socijalističke norme. Ovitak ploče, singla ili kasete imao je tu zadaću publici u najkraćem mogućem roku isporučiti svoju poruku.

hdd post 1

Postav u HDD galeriji nastavlja se na priču o jugoslavenskom disku imenujući glavne trendove i stilove u vizualnoj komunikaciji. Autor izložbe je Željko Luketić. Više o izložbi i projektu možete pročitati na dizajn.hr.

hdd post 6

Foto: dizajn.hr

Učitati još
Zatvori