Poznati francuski umjetnik izlaže u Puli

Poznati francuski umjetnik izlaže u Puli

Representation de matiere sombre- Feutre et encre sur mur- En cours- Drawing Center

Representation de matiere sombre- Feutre et encre sur mur- En cours- Drawing Center

Renomirani francuski umjetnik Abdelkader Benchamma 21. srpnja otvara svoju izložbu u galeriji Singular u Puli. Radovi Abdelkadera Benchamma nastaju dijelom na papiru, a najvećim dijelom izravno na zidovima galerije. Ekspanziju crteža, koja s papira prelazi na zidove galerije, doživljavamo kao crtež u pokretu, kao ekspanziju prostora i ljudske misli. S atmosferičnog, gotovo figurativnog crteža na papiru, prelazi na meku teksturu crteža na zidu koji djeluje poput začudnog pejzaža, možda olujnog neba, ili svemira koji se širi.

_MGL1785

Abdelkader Benchamma živi i radi između Montpelliera i Pariza, te je svoju međunarodnu karijeru izgradio izlaganjem u prestižnim javnim i privatnim institucijama. Recentno je izlagao u The Drawing Center u New Yorku, FRAC Auvergne u Clermont-Ferrandu, Palais de Tokyo u Parizu, Louis Vuitton Foundation u Parizu i Fondation Boghossian u Briselu. Upravo je u tijeku njegova izložba Un autre Monde (dans notre monde), u pariškoj galerij Galerie du jour agnes b.

Galerija Singular ima jedinstveni koncept ‘jedan umjetnik – jedan rad’, a postavi se primarno promatraju s ulice 24 sata dnevno kroz veliki prozor galerije – prozor otvara pogled za prolaznike u svjetove imaginacije međunarodnih umjetnika koji u njoj izlažu. Dobro osmišljen koncept galerije, koju vode umjetnici SofijaSilvia i Ilija ILIA Smiljanić, kvalitetan je i dobro opremljen prostor s besprijekornom produkcijom što osigurava Singularu ostvarivanje visoko kvalitetnog programa samostalnih izložbi međunarodno etabliranih umjetnika.

Le Soleil comme une plaque d'argent mat, exposition d'Abdelkader Benchamma au Carré Sainte-Anne

Le Soleil comme une plaque d’argent mat, Carré Sainte-Anne

Samostalna izložba u Singularu je umjetnikovo drugo gostovanje u Hrvatskoj, prošle godine je na poziv kustosice Vanje Žanko realizirao site-specific radove u kontekstu koncepta rekonstrukcije Hotela Adriatic u Rovinju, prema projektu Studija 3LHD i Studija Franić/Šekoranja.

Izložba se može pogledati do 8. rujna u Galeriji Singular, na adresi Castropola 51, Pula.

Učitati još
Zatvori