Neke vječne TV serije

Neke vječne TV serije

Girls

‘Girls’

Zavaljeni u kauč, nakon dugog i napornog dana, često palimo TV i dočekaju nas serije koje uvijek zaokupe našu pažnju. Lagana, neopterećujuća radnja, mnogo zanimljivih likova, pametni humor i dinamika kratkog formata sitcoma ili dramske serije drži nas prikovanima idućih pola sata do sat.

seinfeld

‘Seinfeld’

Njihova neupitna kvaliteta  i dugovječnost emitiranja svrstava ih u kategoriju evergreena. Serije kao što su ‘Seinfeld’, ‘Friends‘, ‘Sex and the City‘, ‘Gilmore Girls‘, ‘Modern Family’ i ‘Girls‘ format su koji se uvijek i ponovno gleda sa istim zanimanjem, smijehom i prisjećanje određenih scena jednako je zabavno i uzbudljivo kao njihovo prvo gledanje.

‘Kralj sitcoma’, kako mu često u medijima tepaju, Jerry Seinfeld zaslužan je za dugovječnost serije ‘Seinfeld’ i kreiranje svih specifičnih likova. George Costanza, Cosmo Kramer i Elaine Benes sada su već kultni likovi, posve uklopljeni u popularnu kulturu. Iako se serije ne emitira više, internet je krcat njihovim gifovima, memeovima, stripovima, a sezone se kontinuirano repriziraju, na radost gledatelja.

Friends

‘Friends’

Obožavani sitcom ‘Friends’ ima horde obožavatelja diljem svijeta, a obilježili su i ulazak u dvijetisućite trajavši čak od 1994. do 2004. godine. Likovi Monice, Phoebe, Rachel, Chandlera, Rossa i Joeya zauvijek su ušli u skoro sve domove diljem svijeta. I rado im se vraćamo. A jednake salve smijeha izaziva luckasta obitelj još smiješnijih likova ‘Modern Family’.

Seks i grad

‘Sex and The City’

O seriji ‘Sex and the City’, ne samo da se mnogo priča, već se analizira fenomen koji je ta serija pokrenula i na fakultetima, a kulturološki nastavak ove serije je svakako serija ‘Girls’ – ono što je ‘Sex and The City’ bila u devedesetima, svakako je serija ‘Girls’ u dvijetisućedesetima.

https://www.youtube.com/watch?v=Hjqrr7nss3s

Velika vijest bila je da se snima još jedna sezona legendarnih Gilmorica koja donosi četiri epizode u ‘revival’ formi, u trajanju od 90 minuta i zvat će se ‘A Year in the Life’. Na male ekrane službeno dolazi 25. studenog, a Netflix je tim povodom u javnost pustio prvi teaser video, koji nas vraća ravno u kuhinju obiteljske kuće Lorelai i Rory i podsjeća na dinamične rasprave kakve je ovaj duo mame i kćeri posljednji put vodio prije više od osam godina, kada je serija posljednji put prikazana.

Foto: Screenshot, Netflix, HBO

Učitati još
Zatvori