Hrvatski ženski strip u Ljubljani

Neprofitna organizacija Komikaze nakon predstavljanja  i izlaganja hrvatskih strip autorica u Puli seli svoj projekt Femicomix u Kino Šiška u Ljubljanu.

ivana armanini strip post

Ivana Armanini

Autorski strip balansira na rubu stripa, street arta, akcije, apstrakcije i eksperimenta. Korijeni autorskog stripa se vuku od animiranog i eksperimentalnog filma, suvremene književnosti, muzičkih alternativa, grafike i DIY kulture. Uobičajeno je mišljenje da žene ne zanima strip. Ipak, u autorskom stripu sve je više žena tako da je jedna od misija Komikaza afirmacija ženskih autorica.

ivana armanini strip post 2

Ivana Armanini

Femicomix je izložba strip autorica koje se kontinuirano izražavaju u stripu, pored i drugih, ostalih likovnih medija. Komikaze su u cjelini posvećene afirmaciji slobodnog autorskog stripa –  do sada je u Komikazama predstavljeno više od 60 žena, dok je na ovoj putujućoj, prodajnoj izložbi predstavljeno 17 umjetnica.

nina bunjevac strip post

Nina Bunjevac

Izložba se u Kino Šiška u Ljubljani otvara 29. rujna u 19 sati i moći ćete ju pogledati do 19. listopada u 23 sata. Ukoliko vas zanima rad pojedinih strip autorica posjetite komikaze.hr.

Učitati još
Zatvori