Hrvatski umjetnici na izložbi s velikanima pop arta

Hrvatski umjetnici na izložbi s
velikanima pop arta

Kolekcija umjetnina koju su skupili Peter i Irena Ludwig temelj je svih Ludwig muzeja. Možda najpoznatiji dio kolekcije je onaj koji se odnosi na djela pop arta – umjetnička djela Jaspera Johnsa, Roya Lichtensteina, Claesa Oldenburga, Roberta Rauschenberga, Andyja Warhola, Toma Wesselmanna i drugih svjetski poznatih autora ovog popularnog umjetničkog pravca 20. stoljeća.

rendes vous post4

Boris Bućan, ‘Žar ptica’

Izložba ‘Ludwig Goes Pop + The East Side Story’ otvorila se 9. listopada u Ludwig muzeju te u društvu svjetskih velikana pop arta predstavlja i djela hrvatskih umjetnika. Ovo je najveća izložbena produkcija Ludwig muzeja ove godine te je do sada gostovala u muzejima u Kölnu i Beču, a s gostovanjem u Budimpešti proširila je postav i na mađarske i istočnoeuropske umjetnike tako da se u ovoj verziji izložbe mogu vidjeti i djela hrvatskih umjetnika Borisa Bućana, Vere Fischer,  Tomislava Gotovca i Sanje Iveković.

Egyik oldal #LudwigGoesPopMelyik oldalt választod? Szavazz a két videó közül az egyikre!Egyik oldal: http://bit.ly/EgyikOldalMásik oldal: http://bit.ly/MasikOldal #LudwigGoesPop

Posted by Ludwig Múzeum on Thursday, 22 October 2015

Izloženi radovi kulturna su referenca utjecaja zapadnjačke kulture na prostor gdje su socijalni i kulturni uvijeti za nastanak pop arta kao umjetničkog pravca bili posve i temeljno drugačiji.

ludwig post 7

Ova zanimljiva izložba otvorena je do 3. siječnja 2016. godine, detalje o radu muzeja i izložbi možete saznati na web stranici muzeja ludwigmuseum.hu.

untitled

Sanja Iveković, ‘The Right One. Pearls of Revolution’, 2010.

ludwig post 2

‘Ludwig Goes Pop + The East Side Story’

ludwig post 4

‘Ludwig Goes Pop + The East Side Story’

ludwig post 3

‘Ludwig Goes Pop + The East Side Story’

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori